Студентки кафедри технології органічних продуктів взяли участь у біохакатоні у Варшавській політехніці

Кафедра технології органічних продуктів Львівської політехніки
Фото з хакатону

Студентки кафедри технології органічних продуктів Інституту хімії та хімічних технологій Аріна Данилів (група ХТМ-11) та Юлія Симоненко (ХТ-32) 24–26 травня 2024 року взяли участь у біохакатоні «Біологічні рішення для утилізації відходів» у Варшавській політехніці. Захід організовано для студентів із різних країн з метою знайти інноваційні біотехнологічні рішення для актуальних екологічних проблем.

Студентки Львівської політехніки разом з іноземними колегами працювали над спільним проєктом, завданням якого було відшукати ефективне біотехнологічне рішення для утилізації пластикових відходів. Свою увагу команда зосередила на розробленні процесу, який включав би біодеградацію пластику за участі спеціально культивованих мікроорганізмів.

Участь у біохакатоні стала корисним та цікавим досвідом для наших студенток. Вони не лише здобули нові знання і навички, але й отримали можливість працювати в інноваційному середовищі, де кожен учасник був натхненний ідеєю створення ефективних рішень для глобальних проблем.

Фото з хакатону Сертифікат учасника