Студентки кафедри прикладної лінгвістики ІКНІ навчаються за програмою Erasmus+ KA1 у Чехії

Кафедра прикладної лінгвістики Львівської політехніки
Фото з навчання у Чехії

Студентки IV курсу спеціальності «Філологія» Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Каріна Марців і Тетяна Палій проходять навчання в Університеті Палацького (м. Оломоуц, Чехія) за програмою Erasmus+ KA1.

Нещодавно вони разом з іншими студентами провели презентацію, яка мала на меті ознайомити молодь з інших країн із культурою, історією та звичаями свого народу. Також після презентації всі охочі могли спробувати страви української кухні.

«Для нас ця презентація була надзвичайно важливою, адже це дало нам змогу розповісти про Україну студентам з усього світу. Що не менш важливо, проходила ця подія 22 лютого, напередодні річниці повномасштабного вторгнення. Разом з іншими студентами ми розповіли, якою красивою є Україна, якими насправді є традиції та звичаї, а також розвіяли багато стереотипів.

Не обійшлося, звісно, й без історії, адже неможливо розповідати про країну без згадки, як вона утворилася та що пройшла і проходить на шляху до незалежності та свободи.

Після завершення основної частини всі мали можливість скуштувати різні страви, які є традиційними для української кухні».

Фото з навчання у Чехії Фото з навчання у Чехії