Студентки кафедри АВКТ успішно завершили академічну мобільність у Талліннському технічному університеті

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Талліннський технічний університет

Студентки кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування Львівської політехніки Анна Жукова та Соломія Марків взяли участь у програмі академічної мобільності Erasmus+ у Талліннському технічному університеті, Естонія. За результатами мобільності вони отримали нові знання, досвід навчання у міжнародному середовищі та позитивні враження від перебування в Естонії.

Своїми враженнями ділиться студентка групи АВ-22 Соломія Марків:

«Навчання впродовж семестру в одному з провідних технічних університетів Європи дало змогу не тільки поглибити наші знання у сфері автоматизації та комп’ютерних технологій, але й здобути нові професійні навички. Міжнародне академічне середовище, у якому ми перебували, сприяло розвитку наших комунікативних здібностей та вмінню працювати в команді, що є надзвичайно важливим для нашого майбутнього».

Анна Жукова, студентка групи АВ-21, додає, що під час перебування в Естонії вони також мали можливість працювати з новітніми технологіями, які використовують у Талліннському технічному університеті, спілкуватися з естонськими викладачами і студентами, мали доступ до сучасних лабораторій та обладнання, що розширило професійний світогляд і сформувало новий підхід до навчання та майбутніх проєктів.

Завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Федір Матіко наголошує, що отримані під час семестрової мобільності знання потрібно активно застосовувати у навчанні та наукових дослідженнях. Поєднання наукових підходів до розв’язання завдань автоматизації, сформованих на кафедрі АВКТ, і досвіду, здобутого в Талліннському університеті, дасть можливість студенткам отримати нові результати і стане важливим кроком на шляху до їхнього професійного зростання.

Анна Жукова та Соломія Марків відзначили, що ця академічна мобільність стала можливою завдяки злагодженій роботі працівникам Центру міжнародної освіти Львівської політехніки, зокрема Лесі Брич, та заступниці директора ІЕСК Марти Кузнецової, які надавали повну підтримку під час підготовки до академічної мобільності й перебування у Талліннському технічному університеті.

Можна з упевненістю сказати, що програми міжнародної академічної мобільності сприяють освітньому, професійному та особистісному розвитку їх учасників, тому участь здобувачів у таких програмах є пріоритетом роботи кафедри АВКТ.

Фото з програми мобільності в Естонії Фото з програми мобільності в Естонії Фото з програми мобільності в Естонії Фото з програми мобільності в Естонії Фото з програми мобільності в Естонії