Студентки ІНЕМ розповіли про свої враження від навчання у Німеччині в рамках Програми Еразмус+

Кафедра маркетингу і логістики Львівської політехніки
Фото з навчання у Німеччині

Студентки кафедри маркетингу і логістики Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки – наукові магістрині з маркетингу Марія Велика та Уляна Шибунька і студентка-логістка Вікторія Андрухів – у рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+ упродовж семестру навчались у Вищій технічній школі Оствестфален-Ліппе Університету прикладних наук і мистецтв (м. Лемго, Німеччина). І тепер вони діляться досвідом про студентський обмін.

Марія та Уляна про свої враження розповідають так:

«Завдяки співпраці кафедри маркетингу і логістики Національного університету «Львівська політехніка» з університетом у Лемго ми отримали можливість приєднатися до програми Erasmus+, де отримали безцінний досвід. Німеччина – чудова країна, яка доступна для студентів, які хочуть пізнати світ, продовжуючи свої академічні заняття.

Ми вчились у досвідчених викладачів, отримали практичний досвід навчання, а також занурилися в німецьку культуру й історію. Місцевий офіс Еразмус проводив для іноземних студентів культурні заходи, на яких ми знайомилися з представниками різних країн.

Навчаючись в іншій країні, ми дізналися про інші культури, стали більш відкритими, покращили свої мовні навички та знайшли нових друзів. Але переваги Програми Erasmus+ виходять за рамки цього: вона посприяла особистому розвитку, ми стали більш незалежними, самозабезпеченими. Сподіваємося, що цей досвід допоможе нам у кар’єрі».

Вікторія також задоволена перебуванням у Німеччині:

«Пробувши цілий семестр на програмі мобільності, я отримала унікальний досвід. Перше, це люди. Зустріла студентів із Туреччини, Болівії, Південної Кореї, Індії, інших країн. Настільки класно поспілкуватися та подружитися з великою кількістю різних людей!

Друге, це, звичайно, навчання. Корисно було зрозуміти стиль викладання і подання інформації. Викладачі та професори університету є відкритими й допомагають у різних ситуаціях. Також часто відбуваються різні заходи для знайомства і гарного проведення часу: були походи в гори, перегляди різних фільмів та вечірки. Я дуже рада, що навчалася на програмі мобільності, і це один із найприємніших спогадів мого студентства!».

Тож дівчата радять студентам Львівської політехніки долучитись до програми Erasmus+, якщо трапиться така нагода.

Готові розширити свій кругозір і зануритися в нову культуру? Програма Еразмус – ідеальна можливість зробити це!

Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині Фото з навчання у Німеччині