Студентки Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій розповідають про своє навчання у Франції

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
Аліна Дмитрів та її подруга Соломія Кубінська

Студенти Національного університету «Львівська політехніка» продовжують розповідати про свій досвід академічної мобільності Erasmus+.

Аліна Дмитрів та її подруга Соломія Кубінська, студентки IV курсу спеціальності 124 «Системний аналіз» (освітня програма «Business Analytics & Data Science»), навчалися в університеті Paris 13 (Вільтанез, Франція) під час весняного семестру ІІІ курсу. Ось що вони розповідають про свій досвід:

– Через ситуацію з вірусом ми ходили на навчання в університет два місяці, а решту навчання проходили дистанційно.

Навчання було досить важким. З кожного предмету на лекціях пояснювали нову тему і відразу переходили до практичних занять, що допомагало швидше зрозуміти новий матеріал. Переважно пари тривали до 17:00 (інколи до 18:30) і впродовж дня були лекції та практичні з двох предметів.

Під час дистанційного навчання лекції та практичні відбувались у Discord, де викладачам вдавалося досить доступно і зрозуміло пояснити предмет. Крім цього, увесь навчальний матеріал із завданнями був розміщений у віртуальному середовищі ENT. Ми здавали туди всі виконанні домашні завдання, проєкти та екзамени. Як домашнє завдання нам задавали індивідуальні завдання та групові проєкти, які мали конкретні дедлайни для виконання.

Щодо екзаменів: цікаво, що тут усі студенти мають однакові екзаменаційні білети, тому їх розсаджують через одного і під час тестування присутні кілька викладачів. Як нам розповідали, студенти тут навіть не намагаються списувати, тому що це загрожує виключенням з навчального закладу, а студент, який виключений через списування, не має права подати документи в інший університет наступних три роки.

Всі викладачі лояльно ставляться до студентів і готові завжди їм допомогти. Під час пари можуть підійти і відповісти на всі запитання стосовно незрозумілого матеріалу й пояснити його окремо.

Щодо проживання, перед приїздом у Франції університет Paris 13 допоміг нам знайти гуртожиток, який розташований за 10 хвилин ходьби від самого університету. Це було дуже зручно й давало можливість встигнути пообідати і відпочити під час обіду.

Після навчання за цією програмою ми здобули великий досвід, познайомилися з багатьма новими та цікавими людьми. Однозначно радимо поїхати на навчання за цією програмою, але зазначимо, що варто знати французьку мову.

вечір