Студентка Політехніки бере участь у програмі міжнародної академічної мобільності в Університеті Торонто

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Віталіна Кислюк

Взимку 2023 року студентка другого курсу академічної групи МВ-24 освітньої програми «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка» Віталіна Кислюк отримала можливість взяти участь у програмі міжнародної академічної мобільності за проєктом Special exchange program – Ukraine. Упродовж другого семестру вона навчається в Університеті Торонто, Канада, на освітній програмі «Політичні науки».

Віталіна, розповідаючи про особливості свого навчання у канадському університеті, зазначає, що на початку навчання мала змогу самостійно обрати дисципліни, що були їй цікаві для вивчення. Серед таких предметів – «Вступ до соціальних мереж», «Географія маркетингу», «Інтелект, дезінформація та обман: виклики для влади в сучасному світі». Четвертий предмет – «Міжнародне право» – викликав особливий інтерес, оскільки його викладав практикуючий юрист. Цікавим досвідом було також вивчення практичних кейсів з міжнародного права та кейсу російсько-української війни.

Гарне враження справила й інфраструктура Університету Торонто. Комфортабельні гуртожитки, якісне харчування у студентських їдальнях, безліч спортзалів та спортивних комплексів, які оснащені найновішими технологіями, залами і пропонують широченний діапазон видів спорту. Віталіна була просто вражена тим, наскільки великим є вибір і як ретельно тут ставляться до спортивного життя студентів та університету.

Для студентів функціонує кілька бібліотек, одна з яких має аж 16 поверхів та налічує 4,5 мільйона одиниць книжок. Також є багато місць для навчання й дозвілля із друзями. Університет є лідером серед університетів Канади та посідає 18 позицію у світі.

Навчання допомогло представниці Львівської політехніки змінити світогляд, покращити рівень англійської та знайти багато друзів з різних країн, здобути навички, важливі для студента-міжнародника.

Приємною новиною стало те, що під завершення навчання Віталіна виграла нагороду Mitacs Globalic Award – Ministry of Education andScience of Ukraine for research in Canada й отримала можливість упродовж періоду від 12 до 24 тижнів провести наукове дослідження в Університеті Торонто на кафедрі політичних наук. Керівником від приймаючою сторони буде Сева Гуніцький, викладач канадського університету, а співкерівником – доцент кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка» Олег Цебенко.

Міжнародна мобільність є важливою складовою для підготовки майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин. Кафедра політології та міжнародних відносин пишається здобутками своїх студентів, які безумовно допоможуть гідно представити Україну у світі!

Віталіна Кислюк у Торонто Віталіна Кислюк у Торонто Віталіна Кислюк у Торонто Віталіна Кислюк у Торонто