Студентка Політехніки Анастасія Машталєр про важливість кожного з нас у боротьбі за перемогу

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Анастасія Машталєр

Допомогти нашій армії зараз може кожен охочий, незалежно від того, де перебуває. Так стверджує другокурсниця Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Анастасія Машталєр. Сьогодні дівчина перебуває у своєму рідному місті на Тернопільщині, але тим не менш, знайшла змогу, аби в цей складний час не залишатися осторонь. Уже четвертий день вона плете маскувальні сітки, збирає допомогу для переселенців та твердо переконує – не існує «маленької» допомоги, адже все, що ми зараз робимо – дуже важливо.

«Для мене ніколи не поставало питання, чи варто йти волонтерити, чи знадобиться комусь моя допомога, чи справді це потрібно. Навпаки, я твердо знала, що буду завжди готова допомогти і ніколи не стоятиму осторонь. Якщо ми житимемо з думкою, що хтось все зробить замість нас, або є інші люди, які можуть допомогти більше, а наш маленький вклад ні на що не вплине – то хочу сказати, що так не працює. Якщо не зробимо ми, то навіть не варто надіятись на інших. Але хочу відмітити, що наша готовність допомагати воїнам, біженцям і всім потребуючим у цей складний час мене вразила і все це лише вкотре підтверджує, наскільки ми сильні, патріотичні, віддані державі. Зараз, спільно з громадою нашого містечка (смт. Козова, Тернопільської області) ми опікуємося біженцями, збираємо потрібні речі, розвозимо їх. Також допомагаємо нашим військовим: вже четвертий день поспіль плетемо маскувальні сітки, збираємо їжу, необхідний одяг, ми навіть робили «коктейлі молотова». Я вважаю, що зараз, поки на Західній Україні все відносно спокійно, нам потрібно збиратися з силами та якнайбільше допомагати людям, які захищають нас та нашу державу, ціною власного спокою і навіть життя», – зазначила студентка Політехніки Анастасія Машталєр.

Віримо, що цими маленькими кроками і небайдужістю кожного людського серця, ми впевнено прокладаємо свій шлях до перемоги.

Плетіння маскувальних сіток Плетіння маскувальних сіток Анастасія Машталєр