Студентка освітньої програми «Міжнародні відносини» пройшла стажування в МЗС України

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото зі стажування

Упродовж місяця з 1 лютого до 1 березня 2024 року студентка четвертого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини», що реалізується на кафедрі політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка», Вероніка Войтович проходила стажування у відділі стратегічних комунікацій та міжнародної репутації України департаменту публічної дипломатії та комунікацій Міністерства закордонних справ України України.

Студентка поділилася враженнями про стажування:

«За підсумками стажування мені вдалось виконати одне з важливих завдань, а саме проаналізувати аспект соціального розвитку Африканського континенту, країн Латинської Америки та Карибського басейну. Також у ході стажування я займалась пошуком, збором, аналізом та систематизацією інформації з медіапростору іноземних ЗМІ щодо китайських позик країнам, що розвиваються. Під час роботи вдалося дослідити проблематику цього питання, дати оцінку діям китайської сторони та проаналізувати ризики, що виникають.

Безперечно, велику роль відіграв колектив. Мені дуже пощастило, бо працівники відділу охоче ділилися своїми знаннями, допомагали з труднощами, які виникали під час, й максимально залучали мене в робочий процес.

Це вже не перший мій досвід участі у програмах стажування для молоді, адже раніше я вже проходила стажування у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської обласної військової адміністрації, а також в управлінні закордонного українства та гуманітарного співробітництва МЗС. Проте цей досвід такий само унікальний, як і інші. Це безперечно крута можливість для студентів, які бачать своє майбутнє у сфері міжнародних відносин, адже це шанс здобути кваліфіковані знання й бути дотичним до такого вкрай важливого дипломатичного фронту».

Кафедра політології та міжнародних відносин щиро пишається своїми талановитими студентами та їхніми досягненнями. Здобуття практичних навичок у Міністерстві закордонних справ України є безцінним досвідом для майбутніх фахівців у сфері міжнародних відносин.

Фото зі стажування Фото зі стажування