Студентка кафедри прикладної математики ІМФН завершила навчання в Італії за програмою подвійних дипломів

Кафедра прикладної математики Львівської політехніки
Фото з навчання в Італії

Олександра Сиротенко, студентка кафедри прикладної математики Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки, впродовж двох років одночасно навчалася за програмою подвійних дипломів у нашому Університеті та в University of L’Aquila, Італія. Вона успішно захистила дипломні роботи в обох закладах вищої освіти й отримала два дипломи: український диплом магістра з прикладної математики та італійський диплом магістра з математичної інженерії.

Олександра ділиться своїми враженнями:

– Навчання за програмою подвійних дипломів було неперевершеним, я отримала величезний обсяг знань та нових навичок у галузі прикладної математики та математичної інженерії за поєднання унікальних підходів і методик викладання з двох університетів. Це значно поглибило мої знання в обраному фаху та розширило моє розуміння сучасних тенденцій і викликів у галузі.

Уже з перших днів перебування в Італії я занурилася в нову культуру, мову та спілкування з однокурсниками з різних країн. Цей міжкультурний обмін збагатив моє розуміння світу й поглибив мою толерантність і взаєморозуміння. Контакт із викладачами та однокурсниками давав мені можливість активно взаємодіяти, обговорювати складні питання та спільно працювати над проєктами. Я впевнена, що цей досвід університету L’Aquila залишиться незабутнім у моєму серці та буде неоціненним ресурсом у моїй майбутній кар’єрі.

Професор Богдан Маркович, завідувач кафедри прикладної математики:

– Впродовж навчання Олександра отримувала високі бали як в нашому Університеті, так і в італійському. За цією програмою подвійних дипломів зараз навчаються ще кілька студентів кафедри. Ми дуже раді, що створюємо нашим студентам такі можливості, які сприятимуть їхньому кар’єрному росту.

Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії Фото з навчання в Італії