Студентка кафедри політології та міжнародних відносин взяла участь у Німецько-Балтійській конференції в Ризі

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з конференції

У рамках співпраці кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки та кафедри політології Латвійського університету студентка третього курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» Богдана Дума 27–30 жовтня 2022 року взяла участь у міжнародній Німецько-Балтійській конференції в місті Ризі. Німецько-Балтійська мережа молодіжних обмінів об’єднує представників громадянського суспільства, державного управління, освіти, політики для дослідження майбутніх викликів та можливостей молодіжного обміну в Балтійському регіоні та Європі.

Провідною темою конференції була проблема сталого розвитку, втілення змін через політичну активність і громадську участь. Важливо, що у конференції взяли участь відомі європейські політики, представники громадянського суспільства та європейська молодь. Учасники конференції мали зустріч з Почесним та Повноважним послом Федеративної Республіки Німеччини до Латвії Крістіаном Хельдтом, державним секретарем з європейських справ у Державній канцелярії Гессену Уве Беккером, міністром оборони Латвії Артісом Пабріксом та іншими лідерами політичних та освітніх ініціатив.

Учасники конференції готувалися до цієї події кілька місяців, працюючи у своєму тематичному кластері з вузькоспеціалізованою тематикою для напрацювання policy paper, щоб презентувати європейським лідерам дорожні карти та ідеї задля розв’язання глобальних викликів ЄС. Зараз доступними для огляду є анотації напрацювань.

Цікаво, що у рамках співпраці у цьому семестрі чотирьох студентів четвертого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» у Львівській політехніці доєднали до навчального процесу як вільних слухачів на програму «Політологія» у Латвійському університеті.

Щиро дякуємо завідувачці кафедри політології Латвійського університету професорці Іветі Райнхольдезі підтримку й допомогу нашим студентам, які мають змогу слухати окремі навчальні курси, користуватись бібліотечним фондом Латвійського університету, брати безоплатну участь у міжнародних наукових та освітніх заходах!

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції