Студентка кафедри політології та міжнародних відносин взяла участь у молодіжному обміні в Грузії

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності в Грузії

13–21 вересня у місті Гоніо, Грузія, проходив молодіжний обмін під назвою Out On The Field, у якому взяла участь студентка другого курсу магістратури освітньої програми «Міжнародні відносини», що реалізується на кафедрі політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка», Катерина Селецька. Більше тижня учасники із 7 країн провели на березі Чорного моря, де порушували питання інклюзії, безбарʼєрності, дискримінації та працювали над історіями «yes, I can», бо у спорті не має бути ні обмежень, ні упереджень. Країни-учасниці заходу: Грузія, Литва, Іспанія, Греція, Туреччина, Вірменія та Україна.

Значна частина проєкту була присвячена проблемам українців в умовах війни. «Буквально за кілька днів до початку проєкту ми були в зруйнованих містах України – Ірпінь, Буча, Бородянка, а ще відвідали звільнені міста Сходу. Українці неймовірно сильна нація, яка зараз загартовується в бою. Це не спорт, скоріше змагання, після перемоги в якому зміцняться не лише їхні тіла, а й розуміння того, що таке відвага і добро, а що таке зло», – поділилися організатори Erasmus+ YE Out Of The Field.

«Такі обміни – це чудова можливість не лише навчитися чомусь новому, а й ще раз нагадати про те, що ми всі живемо у час війни і щодня зіштовхуємося з викликами воєнного часу. Для нас зараз неабияк важлива підтримка країн-партнерів, оскільки відчуваємо, що всі вже втомилися і перестали стежити за новинами. Але це навіть не середина нашого марафону, який можна порівняти хіба з іграми на виживання. Після війни нам доведеться жити в новій реальності, у якій цей досвід необхідно буде інтегрувати в межах не лише нашої країни», – зазначила лідерка групи від України, студентка освітньої програми «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка» Катерина Селецька.

Міжнародна студентська мобільність є важливим елементом у підготовці студентів. Кафедра політології та міжнародних відносин пишається досягненнями своїх студентів!

Фото з програми мобільності в Грузії Фото з програми мобільності в Грузії Фото з програми мобільності в Грузії