Студентка кафедри політології та міжнародних відносин проходить у Бельгії практику за темою магістерської роботи

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із заходу в Бельгії

Студентка магістратури освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Національного університету «Львівська політехніка» Оксана Лелюк проходить практику за темою магістерської роботи в Суспільно-культурному товаристві «Українці в Генті» (м. Гент, Бельгія). Вона вивчає діяльність української громади в цій країні, долучається до волонтерської роботи, досліджує громадську та освітню діяльність українців у Бельгії.

Також студентка долучилась до організації та проведення святкової ходи з нагоди Дня Незалежності України. Організатором заходу стало Суспільно-культурне товариство «Українці в Генті». Підтримали запропоновану ініціативу Всеукраїнська громадська організація «Територія Жінок», яка поширила й організувала у колаборації з товариством «Українці в Генті» акцію на території Польщі – у Варшаві. «Це ініціатива наша, як групи активістів, які щодня спілкуються з українцями, що виїхали через війну, і тими, які уже давно оселилися в Бельгії. Усі вони об’єднані любов’ю до України, і цією акцією ми хотіли показати нашу єдність у підтримці нашої Батьківщини та вдячність країні, яка нас прийняла й надала прихисток, роботу, можливість навчання для наших дітей», – зазначила Ірина Окаянюк, голова Суспільно-культурного товариства «Українці в Генті».

Акцію підтримав мер міста Гента Матіас Де Клерк, який виступив із промовою на підтримку українців, що приїхали до міста. Ініціатори заходу зі свого боку подарували мерові українську вишиванку.

Набуття практичних навичок міжнародної співпраці є важливою складовою у підготовці фахівців у сфері міжнародних відносин. Кафедра ПМВ приділяє значну увагу практичній підготовці студентів-міжнародників, запрошує професіоналів-практиків до викладання та публічних лекцій.

Фото із заходу в Бельгії Фото із заходу в Бельгії