Студентка кафедри політології та міжнародних відносин ІГСН відвідала інституції ЄС у Брюсселі

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з відвідин Брюсселя

Студентка магістратури освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних і соціальних наук Львівської політехніки Дарія Панова 5–12 листопада 2023 року відвідала інституції Європейського союзу в Брюсселі, увійшовши до складу молодіжної делегації в рамках євроінтеграційної просвітницької ініціативи «Європейські студії АНТС».

Метою поїздки було ознайомлення української активної та прогресивної молоді з роботою інституцій Європейського Союзу в Брюсселі, набуття навичок переговорів з важливими стейкхолдерами у контексті євроінтеграційного поступу України та адвокація національних інтересів на міжнародному рівні.

Дарія розповіла, що впродовж цієї поїздки їй вдалось відвідати Європейський парламент, Європейську комісію, комітети ЄС, Сенат Бельгії, європейські партії, зокрема Європейську народну партію, та неурядові організації. Також делегати мали змогу поспілкуватись з визначними європейськими парламентарями і друзями України: Адрюсом Кубілюсом, Расою Юкнявічене, Георгом Зіглером, Міхаелем Галлером, бельгійським сенатором Марком Демесмакером, представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим та іншими офіційними особами. Крім того, 8 листопада, в історичний для нашої держави день, коли президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн оголосила рекомендацію про початок переговорів з Україною про вступ до ЄС, члени делегації були присутні на пленарному засіданні Європейського парламенту. Там вони заслухали виступ Роберти Мецоли, голови Європейського парламенту, і Шарля Мішеля, голови Європейської ради.

Дарія ділиться, що це був незабутній досвід та надзвичайна мотивація вчитись і розвиватись далі як спеціаліст міжнародних відносин, аби незабаром знову потрапити до інституцій ЄС вже з чіткою місією – працювати над розбудовою України як держави-члена Європейського Союзу.

Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя Фото з відвідин Брюсселя