Студентка кафедри ПМВ взяла участь у проєкті Erasmus+ Every bite of food matters у Ризі (Латвія)

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з відвідин Латвії

Студентка групи МВ-21 освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Анастасія Лозинська взяла участь у проєкті Erasmus+ Every bite of food matters, що проходив у Ризі, Латвія. Цей проєкт, організований Європейським Союзом, об’єднав команди з України, Туреччини, Литви, Латвії та Румунії для дослідження проблеми харчових відходів.

Анастасія ділиться своїми враженнями про участь у програмі:

«Упродовж тижня ми глибоко занурювалися в цю важливу тему, вивчаючи вплив харчових відходів на довкілля, проблему зміни клімату, забруднення ґрунтів та водойм, виснаження природних ресурсів, вплив цієї проблеми на доходи та економічні втрати домогосподарств та підприємств.

Не менш важливим аспектом нашого дослідження було питання голоду та нерівності доступу людей до їжі, змарновані ресурси, які могли б іти на продовольчу допомогу голодним. Під час заходу ми аналізували нормативно-правову базу в наших країнах щодо проблеми харчових відходів, що дало нам уявлення про те, які заходи уже вживають на державному рівні для розв’язання цієї проблеми, а також про те, які кроки ще необхідно зробити для цього. Також ми працювали над розробкою практичних кроків для людей будь-якого віку з метою формування їхньої культури зменшення харчових відходів. Ці кроки включали поради щодо планування харчування, зберігання продуктів, приготування їжі та компостування.

У ході заходу я спілкувалася та співпрацювала з однодумцями з інших країн, де ми ділилися досвідом та ідеями щодо проблеми харчових відходів. Це не лише допомогло мені розширити свої знання про проблему харчових відходів, але й дало можливість налагодити нові контакти й подружитися з людьми з різних країн світу. Під час участі у проєкті я мала чудову можливість не лише досліджувати культуру інших країн, а й вражати інших нашою унікальною та вишуканою українською культурою.

Проєкт Erasmus+ Every bite of food matters став для мене цінним досвідом. Я не лише отримала нові знання та навички, але й відчула справжнє єднання з людьми, які поділяють мою стурбованість проблемою харчових відходів. Я вдячна за можливість взяти участь у цьому проєкті й вірю, що отримані знання та досвід допоможуть мені у майбутньому».

Кафедра політології та міжнародних відносин пишається досягненнями своїх студентів. Участь у програмах міжнародної мобільності є важливим елементом розвитку навичок студентів.

Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії Фото з відвідин Латвії