Студентка кафедри ПМВ взяла участь у програмі міжнародної академічної мобільності в Німеччині

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності в Німеччині

Студентка четвертого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» Національного університету «Львівська політехніка» Богданна Дума взяла участь у програмі міжнародної академічної мобільності та виступила в ролі спікера у рамках заходу «Підготовка до Німецько-Балтійської конференції», що проходив 27–30 квітня 2023 року в місті Гамбурзі, Німеччина, й був організований Німецько-Балтійською мережею молодіжних обмінів GBYEN.

Зустріч GBYEN у квітні 2023 року зібрала 14 європейських молодіжних організацій із п’яти різних країн. У рамках трьох семінарів учасники розробляли ідеї сталих комунікацій та використання медіа у розвитку міжнародної молодіжної співпраці. Крім того, учасники сформулювали свої побажання щодо порядку денного Німецько-Балтійської конференції, що відбудеться у м. Тарту у 2023 році.

Особливими гостями, які виступили під час заходу у перший день відкриття семінарського інтенсиву, була делегація із України, де студентка Богданна Дума виступила із презентації на тему «Роль молоді у миротворенні». Варто зазначити, що Богданна зараз працює над написанням бакалаврської роботи, а її виступ був своєрідною апробацією результатів дослідження.

Під час заходу молодь із різних країн – членів Європейського союзу мала можливість здійснити міжкультурний обмін, спільно напрацювати план роботи майбутньої конференції. В ході заходу обговорювали питання російсько-української війни, всі учасники висловити свою безумовну підтримку територіальній цілісності України.

Богданна свою участь коментує так:

«Окрім свого студентського життя, я активно залучена в громадську сферу вже близько двох років, тому після отримання запрошення від партнерів нашої громадської організації «Спілка жінок Львівщини» вибір теми для виступу став очевидним. Наша делегація, очолена головою правління організації п. Даною Мехедовою, та з моєю участю у ролі керівниці молодіжного Департаменту YUC при Спілці, провела відкритий семінар на тему «Кризові комунікації громадських організацій в час війни», в рамках якої презентувала миротворчу молодіжну політику та Всеукраїнську платформу з локального миробудівництва. Для мене дуже важливо, що формат миротворчої платформи і консолідований інтерес молоді здобув підтримку та бажання долучитися до спільного комплексу миротворчих ініціатив у всіх учасників заходу. Тому є над чим працювати і вдосконалюватися заради перемоги та відновлення України. Щиро дякую організаторам GBYEN за запрошення та можливість висловити важливу тематику волонтерського та молодіжного секторів України в умовах війни».

Долучення молоді до міжнародної мобільності та міжкультурних обмінів є чудовою можливістю для їхнього професійного розвитку, набуття нових навичок, обміну досвідом, популяризації України у світі.

Фото з програми мобільності в Німеччині Фото з програми мобільності в Німеччині Фото з програми мобільності в Німеччині Фото з програми мобільності в Німеччині Фото з програми мобільності в Німеччині