Студентка кафедри ПМВ Анастасія-Юліана Безкопильна про участь у проєкті мобільності в Грузії

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Анастасія-Юліана Безкопильна

Програми обміну і навчання за кордоном відкривають для цілеспрямованих політехніків безліч можливостей. У цьому переконана студентка кафедри політології та міжнародних відносин Анастасія-Юліана Безкопильна. Нещодавно дівчина взяла участь у молодіжному проєкті мобільності «Молодіжний обмін We rise by lifting others» у межах програми Erasmus+ K1. Докладніше про враження від поїздки, університетські будні та нові цілі Анастасії-Юліани Безкопильної – у нашому інтерв’ю.

― Чому для вступу ви обрали саме Львівську політехніку та освітню програму «Міжнародні відносини»?

― Міжнародними відносинами я зацікавилася ще в коледжі. Тоді я тільки починала знайомитися з цією сферою. Що більше дізнавалася про спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», то більше переконувалася, що це моє. Львівську політехніку обрала тому, що цей заклад вищої освіти є одним із найпрестижніших в Україні. Також тут навчалися та працювали мої родичі, знайомі. Вони частенько розповідали, чим живе університет.

― Які перші враження від навчання у Політехніці? Чи справдилися ваші очікування?

― Я не мала захмарних очікувань щодо студентського життя. Для мене найважливіше – діставати задоволення від здобуття знань. Студентське дозвілля сповнене багатьох незабутніх моментів: різноманітні події, конкурси, подорожі з одногрупниками. Хотілося знайти однодумців та друзів, з якими можна цікаво проводити час як на парах, так і поза навчанням. Крім того, я хотіла брати активну участь у житті університету, тому на першому курсі долучилася до профбюро ІГСН. Студентські будні дуже захопливі. Крім знань ми набуваємо цінного досвіду й відкриваємо для себе нові горизонти.

― Які знання та навички дав вам університет?

― Я рада, що обрала Львівську політехніку. Надзвичайно подобається привітність викладачів кафедри ПМВ та їхнє ставлення до студентів. Таке враження, ніби ми одна дружна родина. Така атмосфера дає велику мотивацію йти вперед. Завдяки університету я навчилася правильно комунікувати з людьми, домовлятися. Зрозуміла, що можу знайти вихід із будь-якої ситуації. Мені цікаво навчатися на ОП «Міжнародні відносини». Ми здобуваємо актуальні знання, які знадобляться після закінчення університету. Це важливо для реалізації у професії.

― Розкажіть, будь ласка, про участь у міжнародному проєкті «Молодіжний обмін We rise by lifting others» у Грузії. Які емоції від поїздки?

― Насправді була приємно здивована, що мені вдалося стати учасницею міжнародного проєкту «Молодіжний обмін We rise by lifting others». Емоції від поїздки були шалені. Я у максимальному захопленні від Грузії. Це дуже колоритна країна. Помітила, що люди в Грузії масово підтримують Україну. Вдячна їм за це. Я класно провела час і набула багато нових знайомств. Ми слухали лекції про переробку, апсайклінг, вейст-менеджмент і виконували різні завдання. Про цю програму дізналася з Telegram. Мене зацікавила тема тренінгу, тому я вирішила подати заявку на участь. Вважаю, що такі програми мотивують студентів до навчання. Після повернення додому ти ще більше зацікавлюєшся темою, яку вивчав за кордоном, прагнеш розширити свої знання. Зараз я навчаюся за програмою академічної мобільності Erasmus+ у Вроцлавському університеті. З власного досвіду можу сказати, що потрібно докласти чималих зусиль, щоб стати учасником цієї програми. Не кожному випадає така нагода.

― Що зі свого досвіду можете порадити студентам, які планують взяти участь у міжнародному молодіжному обміні?

― Насамперед треба чітко описати свою мотивацію. У кожній заяві є графа, де потрібно вказати, чому ви хочете стати учасником програми. Текст має бути розгорнутий. Замало просто написати, що хочете поїхати за кордон, познайомитися з людьми. Обов’язково зверніть увагу на тему тренінгу та побудуйте свою розповідь довкола неї. Тоді ваші шанси на розгляд заяви суттєво зростуть. Також раджу не розчаровуватися, якщо вам надійшла відмова. Звісно, це сумно. Але не треба здаватися. Рухайтеся далі, до мети. Вибирайте ті тренінги та програми, які вам цікаві. Не просто аби кудись поїхати. Коли маєте бажання дізнатися більше про ту чи іншу тему, тоді справді є сенс подати заяву на участь. Ще одна порада для учасників міжнародних програм обміну – подолайте мовний бар’єр. Зазвичай у тренінгу беруть участь студенти з різних країн. Не всі знають англійську мову досконало. Звісно, вам потрібно мати базові навички розмовної англійської та не боятися говорити нею. Завжди всі зрозуміють одне одного. Компанія студентів-учасників дружна. Здебільшого це маленьке, затишне ком’юніті, де кожен підтримає вас і допоможе. Така атмосфера в колективі допомагає пристосуватися до іншої країни й пережити круті емоції під час поїздки.

― Чи маєте якісь конкретні плани на майбутнє?

― Планую отримати диплом бакалавра та продовжити навчання у Політехніці на магістратурі. Хочу працювати за спеціальністю. Наприклад, послом або консулом. Якщо раптом мені не вдасться реалізуватись у професії, то спробую себе в науці. Ця сфера мені також до душі.

Анастасія-Юліана Безкопильна Анастасія-Юліана Безкопильна Анастасія-Юліана Безкопильна