Студентка кафедри ІВТ навчалась за програмою Erasmus+ в Університеті науки і технології AGH

Кафедра інформаційно-вимірювальних технологій Львівської політехніки
Університет науки і технології AGH

Студентка кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Львівської політехніки (група МТ-32) Анастасія Ткач у період від 28 лютого до 7 липня 2022 року та від 1 жовтня 2022 року до 26 лютого 2023 року навчалась за програмою академічної мобільності Erasmus+ в Університеті науки і технології AGH (AGH University of science and technology, Краків, Польща).

Під час навчання, окрім вивчення обов’язкових предметів, Анастасія обрала додаткові дисципліни: Cybersecurity schemes in European Union Countries та Introduction to programing languages.

Також упродовж академічної мобільності представниця Львівської політехніки здобула цінний досвід і знання, ознайомилася з культурою братньої Польщі та випробувала на собі освітні стандарти цієї країни. Окрім цього, Анастасія покращила свої комунікативні навички, лідерські риси і стала більш самостійною. Під час навчання відбувалися зустрічі, на яких студенти представляли культурні традиції та звичаї своїх країн.

Університет науки і технології AGH, де навчалась Анастасія, був заснований у 1919 році польським громадським та освітнім діячем, філософом і публіцистом Станіславом Сташицем як Гірничо-металургійна академія. У 1949 році затверджено зміну назви академії на Університет науки і технології AGH. Сьогодні це один із найстарших та найвідоміших технічних університетів Польщі, що провадить наукові дослідження у різних напрямах на високому світовому рівні.