Студентка ІГСН стала призеркою другого етапу ХІІ Міжнародного конкурсу імені Тараса Шевченка

Катедра української мови Львівської політехніки
Лілія Горбачова

Студентка Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Лілія Горбачова здобула перемогу під час другого етапу ХІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка (викладачі: Оксана Микитюк, Лілія Харчук).

Цьогоріч у мовно-літературному конкурсі імені Т. Шевченка під час другого його етапу студентка Лілія Горбачова (група МВ-25) здобула диплом третього ступеня. Коли Оксана Микитюк (доцент катедри української мови) запропонувала Лілії взяти участь у конкурсі, студентка без вагань погодилася, бо любов до української літератури, до нашої мови, до України була особливою. Хоча до 9-го класу дівчина навчалася у російськомовній школі (Нова Каховка Херсонської обл.), повернення до свого праджерела було стрімким і потужним: навіть зарубіжну класику Лілія читає лише в перекладах українською.

Про найважливіші віхи української історії дівчина знала зі школи, а програма з риторики, де студенти опановували вміння висловлюватися, зокрема й завдяки передачам «Ген українців» та «Велич особистости», стали базовими. Знання про Т. Шевченка, Лесю Українку, І. Франка, Кенгірське повстання, Донецьке летовище, Іловайський котел та інші додали фактажу до світогляду Лілії Горбачової, яка зазначає: «Мені пощастило взяти участь у конкурсі імені Тараса Шевченка, на якому я представляла вже рідну «Львівську політехніку». Учасникам, як завжди, запропонували настільки актуальні теми, що твори самі злітали на папір з‑під руки. Нашим завданням було написати листа-відповідь Кобзареві. Чи дотримуються люди його заповідей? Чи дослухались ми до його порад та настанов? Ви можете відповісти на це питання собі, а у мене була чудова можливість висвітлити всі свої думки, емоції та переживання на біленькому аркуші».