Студентка кафедри будівельного виробництва ІБІС навчалася за програмою Erasmus+ у Кінгстонському університеті

Кафедра будівельного виробництва Львівської політехніки
Студентка Інституту будівництва та інженерних систем Дар’я Ящук

Завдяки співпраці кафедри будівельного виробництва Інституту будівництва та інженерних систем Національного університету «Львівська політехніка» з іноземними університетами цього семестру одна з найкращих студенток кафедри Дар’я Ящук (група МБГ-31) мала можливість навчатися в Кінгстонському університеті міста Лондона (Великобританія) за програмою академічної мобільності Erasmus+.

Розповідає Дар’я Ящук:

– Цьогоріч обмін відбувався під час пандемії. В Кінгстонському університеті створили всі умови, щоб проводити пари онлайн. У кожній аудиторії були камери та спеціальне обладнання, що давало змогу проводити лекції та практичні відразу як для студентів, які не мають можливості бути в університеті, так і для тих, хто перебуває в аудиторії.

У мене були лекції, практичні та лабораторні роботи. На лабораторні всі повинні були ходити обов’язково, онлайн їх не проводили. Але на парі одночасно могли перебувати тільки 6 студентів. Лабораторні були цікаві, ми мали обов’язково вдягати халати та спеціальне взуття, яке захищало ногу від різних важких предметів.

Також в університеті взаємодія студентів та викладачів через електронну пошту була на високому рівні. Якщо хтось має запитання з предмета, можна написати викладачу й відразу отримати відповідь. Це насправді дуже економить час.

Крім предметів за спеціальністю, була можливість відвідувати курси англійської мови, які створені для іноземних студентів. Це було інформативно й дало змогу трохи підняти рівень англійської.

На території університету є велика бібліотека, яка побудована в сучасному стилі й має надзвичайну атмосферу, перебувати в ній – саме задоволення.

Крім розумового розвитку, в університеті можна було покращити свою фізичну форму. Вразив вибір спортивних секцій, деякі платні, деякі безкоштовні. Я вибрала для себе греблю. Спробувала вперше, для мене це було незвичайно, тому й цікаво.

Програма Erasmus+ подарувала можливість засвоїти багато нової інформації, стала поштовхом до подальшого розвитку, після повернення з Лондона з’явилося бажання заглибитись у щось нове. Дякую за позитивні враження, цікавий та новий досвід бути кращими і досягати нових вершин!

Студентка Інституту будівництва та інженерних систем Дар’я Ящук Лабораторні заняття в Кінгстонському університеті Лабораторні заняття в Кінгстонському університеті Лабораторні заняття в Кінгстонському університеті Гребля (річка Темза) Це – Лондон