Студентка Анастасія Горбаль: «На Наукових фестинах насамперед розповідала абітурієнтам про наше насичене студентське життя»

Наталія Бельзецька, Центр комунікацій Львівської політехніки
Анастасія Горбаль

Зі студенткою першого курсу Інституту прикладної математики та фундаментальних наук і членкинею профбюро Анастасією Горбаль ми зустрілися у п’ятницю під час Наукових фестин. Дівчина радо спілкувалася з абітурієнтами і розповідала їм про навчання в університеті.

Про її шлях до Політехніки, а також про те, що найбільше подобається в університеті і які можливості дає Львівська політехніка своїм студентам, – цікавимось у Насті.

Дівчина розповідає, що до вступу в університет готувалася впродовж року, багато працювала з репетитором, щоб добре скласти національний мультипредметний тест. Оскільки живе у Львові, то вибирала між ЗВО, які є в рідному місті. Вибір зробила на користь Львівської політехніки, адже хотіла навчатися за спеціальністю «прикладна математика».

«Мені здалося, що для моєї спеціальності більше підходить саме Політехніка, адже має таке спрямування. Я вже закінчую перший курс і зовсім не шкодую, про свій вибір, навпаки – щаслива, що вступила саме сюди. До того ж я давно визначилася зі своїм фахом, тому зараз цілком задоволена.

Перед початком навчання я трохи хвилювалася. Щиро кажучи, навіть думала, що все буде значно важче, доведеться звикати до нового ритму студентського життя, але насправді все досить легко й добре вдається. Тому я радію, що все вийшло навіть краще, ніж я могла сподіватися. Мені подобається вчитися, а найбільше тішить той факт, що сьогодні перший курс навчається наживо, тому я маю змогу відчути справжнє студентське життя», – розповідає Анастасія Горбаль.

Студентка є членкинею профбюро, тому під час Наукових фестин мала нагоду більше розповісти майбутнім вступникам про особливості студентського життя. Про себе каже, що їй найбільше подобається позанавчальне життя, яке пропонує Політехніка, а також можливість співпраці з великими компаніями.

«В університеті добре налагоджено співпрацю з відомою ІТ-компанією SoftServe. Ми часто збираємось із друзями у Студентському просторі «ІІІ поверх» і готуємо різні проєкти – це мені дуже подобається, адже можемо відразу застосовувати здобуті знання на практиці, і також це пов’язано з моєю спеціальністю. Фактично з першого курсу я вже набуваю відповідного досвіду», – зауважує дівчина.

Насамкінець запитуємо Настю, як вона долучилася до Наукових фестин і що може порадити нашим абітурієнтам.

«Я залучена до цієї події як членкиня профбюро. Розповідаю абітурієнтам про вступ, навчання у Львівській політехніці, відповідаю на їхні запитання. Майбутнім вступникам я, звісно, раджу вступати до Політехніки. Особисто мені тут дуже подобається діяльність профбюро, а також численні заходи, які відбуваються в університеті. Всі вони такі різні, що кожен знайде для себе щось цікаве. Стендапи, концерти, фахові дискусії – тут дуже цікаво, і ми гарантуємо, що в Політехніці на абітурієнтів чекає надзвичайно насичене студентське життя», – підсумовує Настя.