Студентів, викладачів та науковців запрошують до участі у міжнародному конкурсі робіт на тему Голодомору

За матеріалами сайту Міністерства освіти і науки України
Заставка до матеріалу

Утретє під час повномасштабного вторгнення росії відбудеться Міжнародний конкурс наукових і творчих робіт, присвячених темі Голодомору. Конкурс вшановує пам’ять подружжя українських літераторів – Володимира Маняка (1934–1992) та Лідії Коваленко (1936–1993). Вони присвятили себе реалізації масштабного проєкту – збирання усних свідчень та розгортанню дослідів з історії Великого голоду 1932–1933 років.

Спеціальна тема конкурсу 2024 року – «Я, моя родина, моя країна: пам’ять про Голодомор і погляд на сучасну війну росії проти України крізь призму особистого досвіду». До участі запрошують учнів закладів загальної середньої освіти, студентів, аспірантів, викладачів та науковців віком до 35 років.

Роботи прийматимуть до 28 жовтня 2024 року. Підбиття підсумків та оголошення переможців заплановано на останній тиждень листопада.

Переможці в номінаціях отримають дипломи, запрошення на урочисту церемонію нагородження до Києва та грошові премії для подальшого поглиблення досліджень із проблематики Голодомору.

Докладні умови конкурсу та вимоги до робіт

Контактна особа – Наталя Богданова, виконавча директорка громадської організації HREC in Ukraine: