Студентів Політехніки запросили за програмою академічної мобільності до Сполучених Штатів Америки

Анастасія Степаняк, Центр комунікацій Львівської політехніки
Майкл Хакетт

19 листопада Центр міжнародної освіти нашого університету організував презентацію програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program. Щоб ознайомити політехніків із цією можливістю до університету прибули представники Посольства США – заступник і помічниця аташе з питань культури та освіти – Майкл Хакетт і Вікторія Мельник.

Студенти дізналися, що Global UGRAD – це міжнародна освітня та культурна програма обміну, яку здійснює Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США та підтримує народ Сполучених Штатів Америки. В Україні вона діє також завдяки Посольству США в Україні та організації World Learning. Програма підтримує талановитих іноземних студентів, надає можливість майбутнім лідерам навчатися у США, з метою поглиблення знань та вивчення культури і традицій Сполучених Штатів Америки. У зв’язку з цим Global UGRAD пропонує семестрове навчання в університетах США за будь-якими освітніми програмами бакалаврського рівня. Насамперед запрошують на такі спеціальності як бізнес адміністрування, підприємництво, STEM (природничі науки, технології, інженерні спеціальності і математика).

Конкурс – відкритий. Учасників програми обиратимуть за шістьма критеріями:

  • академічна успішність;
  • лідерський потенціал;
  • участь у громадському житті;
  • володіння письмовою та розмовною англійською мовою;
  • мотивація;
  • готовність стати студентом програми обміну.

Також Вікторія Мельник наголосила, що перевагу надаватимуть учасникам без міжнародного досвіду.

Фіналісти Global UGRAD навчатимуться в університетах Сполучених Штатах Америки впродовж одного семестру без отримання ступеня. Програма покриває фінансові витрати на оплату проїзду учасників до/із США, навчання в американському університеті, проживання та харчування, медичне страхування, необхідні підручники та щомісячну стипендію.

– Цю програму не можна розглядати як квиток в один бік. Семестрова програма у США – це, перш за все, отримання американського досвіду, який після повернення студенти впроваджуватимуть в Україні. Участь у Global UGRAD стане корисною для студентів, які планують працювати в американських компаніях, що розташовані в Україні. Такі роботодавці дуже цінують поєднання українського менталітету й американського досвіду. Це дозволить суттєво розширити можливості працевлаштування, – коментує очільниця ЦМО Львівської політехніки Наталія Гоц.

Охочим спробувати свої сили слід зареєструватися на сайті Global Undergraduate Exchange Program – це надасть доступ до інтерактивної системи заповнення анкет для участі у програмі. Заявки приймають лише в електронному форматі. Заповнити анкету, надіслати рекомендаційні листи й інші документи слід до 31 грудня, 2019 р., до 17:00 EST (за східноєвропейським часом).

За додатковою інформацію звертайтеся до Центру міжнародної освіти університету, за електронною поштою KyivUGRAD@state.gov або ж за телефоном (+38 044) 521-5043.

презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program презентація програми академічної мобільності в США Global Undergraduate Exchange Program