Студентів, аспірантів та молодих учених запрошують на Львівську літню школу в галузі Data Science

Національний фонд досліджень України
Заставка до заходу

Упродовж тижня 6–12 серпня 2023 року Фонд Сімонса, Національна академія наук США та Український католицький університет проведуть літню очну школу в галузі науки про дані та її застосування.

Мета літньої школи – надати можливості українцям, які наразі не мають можливості подорожувати за кордон, і налагодити тісніші зв’язки з колегами та потенційними партнерами за межами України, які працюють у сфері науки про дані.

Одним із результатів школи буде ознайомлення молодих вчених з різними галузями, зокрема астрофізикою, фізикою, біологічними науками та політичними студіями, а також з останніми розробками й методологіями в галузі науки про дані, які можуть бути застосовані в їхній майбутній науковій чи професійній діяльності.

Програма включатиме інтерактивні лекції від світових експертів у багатьох галузях, а також невеликі секційні засідання для подальшого вивчення методів і застосувань. Після інтенсивної сесії учасники літньої школи також працюватимуть онлайн над заключними проєктами з додатковим наставником (ментором) від міжнародної групи експертів.

До участі запрошують студентів, аспірантів та молодих учених, які використовують методи DS (Data Science) та ML (Machine Learning – машинне навчання) у своїй роботі.

Вартість навчання, витрати на проїзд, харчування та проживання відшкодовує Фонд Сімонса. Учасники отримають стипендію (гривневий еквівалент 500 доларів США з урахуванням податків на момент виплати) за активну участь у підготовці заключних проєктів.

Навчання проходитиме на території кампусу Українського католицького університету.

Докладніше – на сайті Національного фонду досліджень України.