Студентам-журналістам презентували документальний фільм-розслідування «Кльон». Знайти воєнного злочинця»

Кафедра журналістики та засобів масової комунікації
Фото з презентації

11 грудня академія «Суспільного мовлення» організувала презентацію документального фільму-розслідування «Кльон». Знайти воєнного злочинця» для студентів спеціальності «Журналістика» Інституту права, психології та інноваційної освіти Львівської політехніки. Це стрічка про те, як у березні 2022 року, під час окупації села Ягідне, що на Чернігівщині, росіяни взяли в полон 366 мирних жителів та утримували їх у підвалі місцевої школи цілих 28 днів.

Люди перебували в тісному приміщенні, без їжі, води, нормального доступу повітря, буди піддані знущанням. Дехто отримав фізичні та психологічні травми на все своє життя, а були й такі, що померли.

Авторка розслідування, журналістка «Суспільного мовлення» Алла Садовник та продюсерка, авторка сценарію Інна Білецька розповіли про те, як працювали над проєктом 14 місяців, які методи збору інформації використали, а також поділилися особистими переживаннями в ході спілкування з жертвами воєнного злочину росіян у селі Ягідне на Чернігівщині.

Авторкам фільму вдалося знайти і навіть поспілкуватися з російським офіцером на прізвисько «Кльон», який під дулами автоматів тримав ягіднянців у цих нелюдських умовах.

Метою цього проєкту було документування чергового нелюдського злочину росії проти українського народу та притягнення воєнних злочинців до відповідальності в майбутньому.

Фото з презентації Фото з презентації Фото з презентації