Студент Львівської політехніки Артем Кріль: моя історія у Волонтерському просторі DoBro

Центр Студентського Капеланства
Артем Кріль

Розповідає активний учасник Волонтерського простору DoBro Центру Студентського Капеланства Львівської архиєпархії Української греко-католицької церкви, студент Національного університету «Львівська політехніка» і випускник Української Академії Лідерства Артем Кріль:

– Я познайомився з волонтерським простором, коли ще був школярем. Тоді я побачив у ФБ оголошення, що потрібен волонтер у Краковецьку школу-інтернат, щоб займатись футболом із дітьми-школярами. Мене це зацікавило, і вже на наступний день ми з моїм однокласником пішли в храм, де відбувалась зустріч волонтерів DoBro.

Як кажуть у народі, «зустрічають по одежі, а супроводжують по імені». Говорю це тому, що перше враження було прекрасним. Інші волонтери, які були у храмі, прийняли нас так, ніби ми вже волонтеримо впродовж багатьох років. Запропонували чай, поцікавились нашими інтересами і були раді чути, що ми маємо бажання долучитись до волонтерської діяльності. І ось це прекрасне перше враження лишилось і до сьогодні. Дуже важливо на цьому наголосити, оскільки зараз таке – рідкість…

Якщо мене запитають про найяскравіший спогад під час волонтерства в DoBro, то я з упевненістю скажу, що це була поїздка у Новодонецьк разом із другою головою (Орися Геруля) і теперішньою третьою головою волонтерського простору (Рома Пристай). Ця поїздка була багата як на веселі речі, так і на роздуми та глибокі сенси, які я шукав під час неї.

Після закінчення поїздки я усвідомив, що я саме там, де хочу бути, там, де я почуваюсь собою, там, де я щасливий.

Надалі я брав активну участь у різних проєктах і завжди при нагоді розказую своїм друзям про DoBro. Всі поїздки й активності у волонтерському просторі, в яких я брав участь – атмосферні та багаті на духовний розвиток.

Докладніше – на сторінці Центру Студентського Капеланства у соцмережі Фейсбук.