Студент Коледжу телекомунікації та комп’ютерних технологій займається військово-історичною реконструкцією

Фаховий коледж телекомунікації та комп’ютерних технологій
Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією

Студент групи ЗІ-22 Фахового коледжу телекомунікації та комп’ютерних технологій Національного університету «Львівська політехніка» Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією у громадській організації «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

У дитинстві, вперше потрапивши на марш слави УПА, Олександр зацікавився реконструкцією, але нагода спробувати себе в цій справі з’явилася лише у 2018 році. Перша реконструкція, у якій взяв участь хлопець, була присвячена Бродівському оточенню (липень 1944 року).

– У реконструкціях мені найбільше подобається тактика. Це відтворення бою без глядачів. В нас немає певного сценарію, а є лише місце проведення, де ми маємо змогу відточувати тактичні навички. Тактика в нас може проходити як один день, так і декілька діб. Якщо тактика розрахована на декілька діб, то в теплу погоду ми ночуємо серед полів, – ділиться враженнями Олександр.

На фото Олександр відтворює бійця УПА (період 1942 – початок 1944 р. і 1944–1946 рр.), бійця РСЧА (Робітничо-селянської Червоної армії) періоду 1943–1944 років (322 Житомирська стрілецька дивізія 1085 стрілецького полку, 1 Український фронт) і бійця Легіону УСС і УГА.

Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією Олександр Свищ займається військово-історичною реконструкцією