Перший млинець не глевкий, а «срібний»: студент ІІМТ здобув друге місце на олімпіаді з напряму «Зварювання»

Анастасія Мозгова, тижневик «Аудиторія»
Володимир Петрів

Володимир Петрів, студент 5 курсу групи МПМ-12 Інституту інженерної механіки і транспорту, здобув друге місце у ІІ етапі щорічної Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму «Зварювання» зі спеціальності «Технологія та устаткування зварювання». Організатором цієї олімпіади, що проходила 11–12 квітня, став Приазовський державний технічний університет (ПДТУ). Представники ІІМТ у таких змаганнях брали участь уперше, проте результат гідний.

– Олімпіада мала два етапи. Перший проходив на нашій кафедрі й був схожий на звичний іспит. Другий відбувався в Маріуполі, де за першість боролися 40 учасників із 12 українських вишів, – розповідає Володимир.

До олімпіади студент готувався два тижні, допомагали йому п’ятеро викладачів. До Маріуполя поїхав із тренером – асистентом кафедри «Зварювальне виробництво, діагностика та відновлення металоконструкцій» Іваном Хомичем.

– На жаль, ми були єдиною українськомовною командою. Тестові білети надрукували також російською, що дещо ускладнювало роботу для тих, хто говорить і мислить українською, але це не завадило Володі виконати завдання на 10 хвилин скоріше, ніж цього вимагали. Дискримінації не було, навпаки, над нами «трусилися», бо ми були українськомовні учасники, які приїхали здалека. Загалом організатори молодці, – розповів Іван Богданович.

Незважаючи на те, що Маріуполь – прифронтове місто, львів’яни довели, що не бояться їхати туди.

– Ми мали можливість гуляти містом. Звичайно, з архітектурою Львова його не порівняти – багато будівель і заводів радянської доби. Ознак воєнних дій ми не помітили. Пострілів, вибухів не чули. А тому склалося враження, що місто живе звичайним життям. Єдиною пересторогою була комендантська година, яка розпочиналася від 21.00, – підсумовує розмову Іван Хомич.

Політехніки називають поїздку не лише успішною, а й цікавою. Призер Володимир Петрів отримає й грошову винагороду.

диплом Володимир Петрів Володимир Петрів