Студент ІАРД отримав заохочувальну премію на Міжнародному конкурсі імені Яна Захватовича

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
Фото з нагородження переможців

24 квітня 2023 року відбулось урочисте засідання наукової конференції, організованої Польським національним комітетом ICOMOS, Радою національної спадщини Польщі, Королівським музеєм Лазєнки, Королівським замком у Варшаві та Комітетом архітектури та містобудування Польської академії наук. Захід відбувся під патронатом Генерального консерватора пам’яток Республіки Польща Ярослава Зелліна.

На засіданні було нагороджено кращі студентські проєкти, презентовані на Міжнародному конкурсі імені Яна Захватовича. Метою конкурсу є виявлення найкращих дипломних проєктів у галузях охорони та реставрації культурної спадщини і пропагування питань, пов’язаних з охороною та збереженням пам’яток культурної спадщини. До участі приймають дипломні проєкти випускників закладів вищої освіти з цілого світу за напрямами архітектури та містобудування, образотворчого мистецтва і реставрації.

Тематика робіт, які допускають до участі в конкурсі, включає проєктні та навчальні роботи у таких сферах:

  • охорона та реставрація історичних містобудівних споруд,
  • адаптація історичних будівель до сучасних потреб,
  • охорона навколишнього середовища та охорона культурного ландшафту,
  • охорона історичних парків і садів,
  • ревіталізація колишніх промислових зон і будівель,
  • охорона замків та оборонних комплексів.

Цьогоріч від кафедри архітектури та реставрації Інституту архітектури та дизайну Національного університету «Львівська політехніка» на конкурс було подано три магістерські роботи:

  • Сергій Рихтік, «Проєкт консервації та адаптації комплексу Нового Замку в місті Кам’янці-Подільському», (науковий керівник – д.арх., професор Микола Бевз);
  • Арсен Пєтов, «Музеєфікація та адаптація руїн фортеці Кафа у Феодосії, Крим» (науковий керівник – к.арх., асистентка Юлія Фролова);
  • Наталія Рязанова, «Ревалоризація історичного середовища м. Кам’янки (ПМР, Республіки Молдова)», (науковий керівник – д.арх., професор Олег Рибчинський).

За підсумками конкурсу проєкт «Музеєфікація та адаптація руїн фортеці Кафа у Феодосії, Крим» Арсена Пєтова отримав заохочувальну премію.

Вітаємо дипломанта і його керівника з успішним поданням роботи на конкурс, а кафедру – з гарним результатом у сфері реставрації пам’яток України!

Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Фото з нагородження переможців Проєкт Арсена Пєтова Проєкт Арсена Пєтова Проєкт Арсена Пєтова Проєкт Арсена Пєтова Проєкт Арсена Пєтова