Студент Інституту архітектури та дизайну Іван Андрейко розповів про свій досвід навчання за кордоном

Центр міжнародної освіти Львівської політехніки
учасники програми академічної мобільності Еразмус+

Хочете подорожувати Європою щовихідних та отримувати знання зі своєї спеціальності за кордоном? Тоді поспішайте подати заявку на участь у програмі академічної мобільності Еразмус+!

Працівники Центру міжнародної освіти Національного університету «Львівська політехніка» поговорили зі студентами про досвід навчання за кордоном. Один із них – Іван Андрейко, студент Інституту архітектури та дизайну. Два роки тому він узяв участь у програмі й навчався в University of Applied Sciences in Nysa у Польщі. Тепер він уже магістр ІАРД і ось що розповідає про свій досвід:

– Напевно, другий курс навчання був найбільш насиченим роком рік за все моє життя. Цей неймовірний і вражаючий досвід, який я отримав, неможливо переоцінити!

Я дякую Богу за той день, коли я дізнався, що все, заплановане мною на минулу весну у Львові, зруйнується в одну мить! Бо саме тоді я дізнався, що мені пощастить навчатися за кордоном, представляти свій університет, свій інститут, набиратися досвіду й ділитися своїми знаннями з іншими.

За рік відбулося чимало, від безсонних ночей у Львові до прогулянок узбережжям Середземного моря в сонячній Валенсії, блукань вузькими вуличками Праги та широкими проспектами Франкфурта! Я покращив свої знання англійської, я нарешті мав практику спілкування польською, яку ще почав учити задовго до поїздки. Я краще вивчив культуру сусідньої країни, культуру її народу і її традиції.

Я хотів спілкуватися з людьми, вільно і відкрито, про щось нове та незвичне для мене, відкривати кожну країну Європи, дякуючи її мешканцям, які вчаться тут, зі мною. Не пригадую, щоб іще щось у моєму житті викликало у мене таке захоплення, так повністю поглинало мене й занурювало у себе.