Стежками історичної пам’яті: урок-екскурсія для студентів Автомобільно-дорожнього коледжу Університету

Автомобільно-дорожній фаховий коледж Львівської політехніки
Фото з екскурсії

Для студентів Львівського автомобільно-дорожнього фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» викладач історії Василь Лаба провів цікаву та незабутню екскурсію історичними місцями неподалік освітнього закладу, адже кожна будівля, кожна вуличка Львова – це славетна історія, що виринає з глибини століть.

Розпочали екскурсію з колишнього передмістя – площі Митної, де 1672 року стояли багатотисячні турецькі війська і намагалися, щоправда безуспішно, взяти Львів.

Від площі перейшли до приміщення Львівської обласної військової адміністрації, у якому 12 квітня 1908 року український патріот Мирослав Січинський скарав на смерть намісника Галичини за кривавий терор проти українського народу.

У сквері навпроти студенти вшанували пам’ять видатного українського політика ХХ століття, дисидента, кандидата в президенти України В’ячеслава Чорновола і заспівали біля його пам’ятника гімн України.

Викладач розповів студентам цікаві факти про Королівський арсенал, храм Успіння Пресвятої Богородиці та вежу Корнякта, будинок страхового товариства «Дністер».

Зупинилися коло Порохової вежі, де 1989 року виник Народний рух Українуи, який будив приспану совєтами національну пам’ять від Львова до Донбасу.

Поруч, на вулиці Лисенка, 1905 року зупинявся український військовий та політичний діяч Симон Петлюра, про діяльність якого викладач розповів більш докладно.

Завершили екскурсію біля Меморіалу Небесної Сотні, де віддали шану полеглим героям.

Василь Лаба закликав студентів вивчати й пізнавати історії власної держави, не дати зачерствіти молодому серцю та усвідомлювати свою роль у відбудові України.

Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії Фото з екскурсії