Степан Веселовський прочитав лекцію для студентів програми «Інтернет речей» Львівської політехніки

За матеріалами сайту Львівського ІТ Кластеру
Степан Веселовський

Щотижня студенти бакалаврської програми «Інтернет речей» Національного університету «Львівська політехніка» мають змогу слухати провідних львівських ІТ-спеціалістів. Нещодавно на лекцію з предмету «Вступ у спеціальність» прийшов СЕО Львівського ІТ Кластеру Степан Веселовський. Він розказав про розвиток ІТ-індустрії Львова, а також про запобігання корупції в університетах.

За словами Степана Веселовського, Львів – це місто, в якому ІТ розвивається дуже швидко. Зокрема, тут зосереджено понад 15% всіх українських ІТ-ішників та працюють понад 200 компаній. Та що головне – ці цифри постійно збільшуються.

Саме тому попит на нові якісні кадри у Львові дуже великий. Зокрема, це головна причина створення у Львівській політехніці програми «Інтернет речей» – підготовка спеціалістів, які будуть готові працювати у львівській ІТ-індустрії.

«Інтернет речей» Львівської політехніки – це програма, яка показує принципово нові стандарти навчання. Це залучення фахівців до роботи зі студентами, наслідування найсучаснішим європейським та американським практикам, а також робота за принципом верховенства права. Зокрема, на програмі немає корупції: викладачі та студенти погодились працювати за цим стандартом, і навіть з натяками на корупцію тут жорстко борються.

– Корупція – це те, що варто викорінювати із життя українців. Все починається саме із побутової корупції – мілких хабарів. Кожен має слідкувати за собою, і ми впевнені, що наші студенти – відповідальні громадяни і не будуть вчиняти неправильно. Якщо ж раптом вони відчують тиск з боку когось із викладачів, то завжди можуть звернутися до відповідних гарячих ліній або до нас у Кластер, – заявив Степан Веселовський.

Лекція Степана Веселовського була одною із останніх у першому семестрі для студентів програми. Та, за словами одного із засновників програми «Інтернет речей» Зеновія Вереса, наступного семестру зустрічі ІТ-спеціалістів і студентів продовжаться.