Стажування за кордоном аспірантів кафедри фотоніки Львівської політехніки взято за правило

Кафедра фотоніки Львівської політехніки
Тетяна Булавінець

Стажування у провідних наукових лабораторіях світу без сумніву залишає глибокий слід у науковця-початківця. Окрім нових можливостей в освоєнні передових методів досліджень, проведення експериментальних дослідів, участі у семінарах, це сприяє налагодженню особистих контактів, розширенню культурного світогляду, визначенню власних координат і можливостей в науці.

Тому стажування за кордоном аспірантів кафедри фотоніки Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки Львівської політехніки взято за правило.

Так, минулого року аспірантка кафедри, а нині доктор філософії, доцент, лауреат Премії обласної державної адміністрації та обласної ради Тетяна Булавінець (науковий керівник – професор Ярослав Бобицький) успішно використала своє стажування за програмою Міжнародного обміну аспірантами та викладачами PROM Program (NAWA) в Інституті біотехнології Жешувського університету (Польща) й була учасником Міжнародної літньої конференції-школи Exciting nanostructures: Characterizing advanced confined systems (Фізичний центр міста Бад Хоннеф, Німеччина), результатом яких стала публікація наукової статті у престижному журналі RSC Advanced.

Аспірант Олександр Вернигор, який, до речі, став лауреатом Премії обласної ради, нещодавно повернувся зі стажування за програмою PROM у цьому самому Жешувському університеті (науковий керівник – професор Володимир Фітьо). Отримані знання та результати в галузі магнітоплазмоніки органічно доповнили підготовлену аспірантом дисертацію, яку заплановано до захисту до закінчення навчання.

Аспіранту Олександру Кузнєцову (науковий керівник – асистент, д.філ.н. Ярослав Гніліцький) заплановано стажування наступного року в Університеті UNIMORE (Емілія-Романья, Італія).

Такий підхід однозначно сприяє становленню молодих учених сучасної науки і поліпшенню кадрового потенціалу Львівської політехніки.