Ставати найкращими у своїй професії! Про особливості літньої школи молодих журналістів у Львівській політехніці

Діана Луць, студентка 2-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Скріншот з онлайн-заходу

Міжнародна літня школа молодих журналістів тривала в нашому університеті впродовж 7–9 червня. Про цей захід розповіла організаторка школи Наталія Семен, кандидатка наук із соціальних комунікацій, доцентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка».

– Коли започатковано літню школу для молодих журналістів?

– Літню школу цього року організовували вже вдруге. Після минулорічної зустрічі було багато позитивних відгуків, тому ми вирішили провести цей захід знову. Розширили аудиторію, долучили нових студентів з інших міст України, а також випускників шкіл, що планують вступати на журналістику.

– Що надихнуло вас на такий захід?

– Ми в режимі онлайн-навчання. А тому нам бракує спілкування, обміну досвідом. Вирішили створити таку школу, щоб представити нашим слухачам успішних випускників, які працюють не лише в українських медіа, а й у світових. Хочемо показати, що готуємо справжніх професіоналів, успішних у своїй роботі. Успіх студентів, до якого й ми маємо певний стосунок, надихнув.

– Хто є спікерами на цих зустрічах?

– Спікерами на цих зустрічах є наші випускники, які досягли успіху у своїй журналістській роботі, і важливо, що не лише в Україні, а й за її межами. Тому формат нашої школи міжнародний. Спікери – талановиті, відомі наші випускники!

– Чи підтримуєте зв’язок із випускниками?

– Звісно, часто контактуємо. Підтримуємо їх, а вони нас – беруть участь у заходах, провадять тренінги.

– Чи плануєте в майбутньому організовувати такі школи для журналістів?

– Плануємо, адже було багато учасників як цього, так і минулого року. Приїжджали також студенти з-за кордону. Фідбек маємо колосальний. Зрозуміло, що аудиторія потребує таких заходів і це на часі. Навіть більше, ми сподіваємося, що наступного року зможемо зустрітися й поспілкуватися чи обмінятися досвідом наживо. Щиро віримо в нашу перемогу!

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу