Стартував практикум-інтенсив Проєктного офісу на тему «Грантові можливості програми «Горизонт Європа»

Проєктний офіс Львівської політехніки
Скріншот з онлайн-заходу

Цими днями команда Проєктного офісу Національного університету «Львівська політехніка» у співпраці з проєктом FIT-4-NMP провела першу частину практикуму-інтенсиву на тему «Грантові можливості програми «Горизонт Європа» для понад 30 учасників із різних інституцій.

На онлайн-зустріч було запрошено лише тих, хто запропонував організаторам проєктну ідею науково-технічного спрямування, що відповідає пріоритетам програми «Горизонт Європа». Для такої цільової аудиторії й складали програму заходу.

Під час практикуму керівник Проєктного офісу Назарій Андрущак ознайомив слухачів з оглядом пріоритетних напрямів фінансування програми «Горизонт Європа» для політехніків. Пан Назарій розповів про структуру програми та пріоритети для фінансування на 2021–2027 роки, типи дій та проєктів у програмі, рівень технологічної готовності інноваційного продукту (TRL – Technology Readiness Levels), структуру проєктної заявки та критерії її оцінювання. Серед основних напрямів фінансування програми «Горизонт Європа» доповідач виокремив: дослідження та інноваційні розробки, налагодження зв’язків і координація досліджень, підтримка й розвиток наукового потенціалу, комерціалізація результатів досліджень та інноваційних розробок.

Про особливості роботи на Порталі можливостей і тендерів / Funding & Tender Opportunities, що був створений Європейською комісією з метою полегшення отримання актуальної інформації про відкриті, заплановані й уже профінансовані конкурси програми «Горизонт 2020» та «Горизонт Європа», проінформувала учасників практикуму-інтенсиву провідна фахівчиня Проєктного офісу Олена Лукачук. Пані Олена проаналізувала процедуру пошуку конкурсу грантової програми за своєю спеціалізацією, продемонструвала, як знайти й опрацювати необхідну інформацію про обраний конкурс, ознайомила із процедурами пошуку партнера для участі в проєкті та реєстрації на Порталі можливостей і тендерів від Європейської комісії.

Представниця координатора проєкту FIT-4-NMP Анна Змієвська поділилась зі слухачами досвідом пошуку міжнародних партнерів та формування консорціуму учасників проєкту. Пані Анна виділила 6 кроків, які повинен пройти кожен учасник програми. Серед них: генерація ідеї, вибір Конкурсу, опис ідеї, просування ідеї / пошук партнерів / формування консорціуму, підготовка та подання пропозиції, оцінювання проєкту експертами Європейської комісії. Доповідачка поділилась враженнями від участі в інформаційних днях та контактних заходах Європейської комісії у Брюсселі й закликала всіх долучатися до подібних подій, які допоможуть просуванню певної проєктної ідеї в середовищі потенційних грантодавців.

Усім учасникам було надано практичні рекомендації щодо процедури підготовки проєктної заявки на грантову програму «Горизонт Європа» й надіслано відповідні матеріали для ознайомлення.

Нагадуємо: друга частина практикуму-інтенсиву на тему «Як готується проєктна заявка на програму «Горизонт Європа» відбудеться 19 травня 2022 року з 15:00.

Реєстрація на подію

Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу Скріншот з онлайн-заходу