Стань святим Миколаєм: Студентське братство Львівської політехніки пропонує доєднатися до своєї акції

Марія Масюк, тижневик «Аудиторія»
листівка

Хто сказав, що святого Миколая не існує? Нині, напередодні свят, його роль може приміряти кожен. І не обов’язково витрачати багато коштів: можна допомогти в організуванні свята для дітей. Доєднатися до своєї акції пропонує Студентське братство Політехніки.

Акція «It’s Миколайко Time» має на меті допомогти дітям із КЗ ЛОР «Підгірцівська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І–ІІІ ст.». Її організатором є Студентське братство Львівської політехніки. Відвідати школу-інтернат планують 17 грудня. Голова братства Сергій Мельников розповідає, що вони давно співпрацюють з Мальтійською службою допомоги, яка й порадила відвідати саме цей заклад.

– Минулі рази ми відвідували школу-інтернат «Марії Покрови», що на Личаківській. Цьогоріч вирішили обрати щось трішки далі. Бо що далі від міста, то наша допомога їм є необхідніша. Нам розповіли про школу в селі Підгірцях, що біля Стрия. Там діти різного віку. Всього їх понад 280. І всі вони писали листи, які передали нам, – розказує Сергій.

До ініціативи долучилися також ІТ-компанії. Вони брали одразу по кілька листів. Братство встановило ліміт, щоб на один лист витрачали до півтори тисячі гривень. Діти просять різне, і якщо купити комусь одному щось дороге, то інший, який був скромніший у листі, може образитися. Один хлопчик узагалі написав, що просить лише миру в Україні.

Подарунки, які приносять, організатори просять не запаковувати у святковий папір. Є речі, які купуватимуть окремо на потреби школи. На це теж збирають кошти.

– Плануємо організувати солодкий стіл. Уже відгукнулися люди, готові допомогти. Ведемо перемовини щодо транспорту. Тому що це буде об’ємний вантаж. Торік, коли їхали на Личаківську, то мали великого вантажного буса, що віз подарунки для близько 90 дітей, і він був забитий повністю. Тут дітей у декілька разів більше, тому потрібно велику машину або навіть дві. Окрім цього, треба ще пасажирський транспорт для нас. Ми шукаємо волонтерів, які хотіли б нам допомогти. Подарунки ж мусимо запаковувати. І це все – не на один день. Робочі руки нам потрібні, – розповідає голова братства.

До акції ще можна долучитися й принести засоби гігієни, канцелярські товари. Можна зв’язатися з координаторами й уточнити. Контактними особами є Христина (+380 68 419 00 42), Юлія (+380 99 674 73 53) та Сергій (+380 63 193 49 94).