Спортивна дипломатія в дії – від теорії до практики: студенти кафедри ПМВ відвідали «Арену Львів»

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з відвідин стадіону

Студенти другого курсу освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки на запрошення Почесного консула Литовської Республіки, викладача кафедри ПМВ Ярослава Візняка та за сприяння операційного менеджера стадіону «Арена Львів» Сергія Ковалевця мали чудову можливість відвідати один із найновіших у Європі стадіонів.

Стадіон «Арена Львів» був збудований спеціально до чемпіонату Євро 2012 й надалі обслуговує спортивні та розважальні події найвищого рівня і масштабу. В ході зустрічі студенти ознайомилися з організацією роботи стадіону під час проведення спортивних та мистецьких заходів. Пан Сергій гостинно провів захопливу екскурсію «Ареною Львів», ознайомивши з її архітектурною специфікою, інфраструктурними можливостями, екоспрямованістю. Він на конкретних прикладах та особистому досвіді продемонстрував дієвість і важливість спортивної дипломатії України, особливо в умовах війни.

І йдеться не лише про футбол, але загалом про український спорт та українських спортсменів, які промовисто презентують нашу державу за її межами. У цьому контексті особливо слід наголосити й на значущості тих, хто організовує і покроково відстежує кожен етап проведення різних спортивних подій з урахуванням дипломатичного та безпекового факторів.

Зустріч відбулась у форматі діалогу та в атмосфері невимушеного спілкування, не залишивши нікого байдужим. Студенти-міжнародники з неабияким зацікавленням ознайомилися ближче з іще одним важливим виміром дипломатичної діяльності, який в сучасних реаліях стає все більш актуальним. Кафедра політології та міжнародних відносин щиро вдячна організаторам за ініціативу та незабутні враження від знайомства з «Ареною Львів»!

Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону Фото з відвідин стадіону