Співробітниця МІОК взяла участь у конференції «Ситуація української меншини та українських мігрантів у Польщі»

МІОК Львівської політехніки
на конференції

28 березня 2018 року Оксана П’ятковська, старший науковий співробітник Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», взяла участь у Міжнародній конференції «Ситуація української меншини та українських мігрантів у Польщі», яка відбулася у Варшаві. Співорганізатором заходу була громадська організація «Об’єднання українців у Польщі» (ОУП).

Участь Оксани П’ятковської у конференції створила добрі можливості для налагодження контактів з науковцями та експертами з Польщі для подальшої співпраці з МІОКом, а також для обговорення та обміну думками щодо проблем української міграції у Польщі, адже на конференції було присутнє широке коло науковців, експертів, дипломатів, політиків, а також представників громадського сектору.

Ключовим елементом заходу стала презентація звіту ОУП, який можна назвати найбільшим аналітичним і правовим системним доробком на тему української меншини та міґрантів з України у Польщі під кутом зору їхнього функціонування в суспільстві, останньої хвилі зростання аґресії щодо цієї групи та випадків дискримінації.

У рамках конференції було також обговорено проблематику права спільної пам’яті українсько-польської історії та політики підтримки ідентичності меншин у Польщі, правових проблем українських трудових мігрантів у Польщі та локальної політики інтеграції мігрантів.