Співробітники МІОК Львівської політехніки взяли участь у засіданнях круглих столів СКУМО

МІОК Львівської політехніки
засідання круглого столу СКУМО

Співробітники Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» Андрій Яців та Назар Данчишин взяли участь та виступили на засіданнях круглих столів «Співпраця державних інституцій із закордонним українством та молодіжною діаспорою» і «Поширення українського контенту та інформації через діаспору», що відбулися 24 березня 2018 року в рамках нарад Світового Конгресу Українських Молодіжних Організацій (СКУМО) у містіТернополі.

Учасниками заходів, які відбувались у приміщенні Тернопільської обласної державної адміністрації, стали представники керівництва СКУМО та голови діаспорних молодіжних організацій. Україну на заході представляли заступник міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, народний депутат України Олег Барна, члени молодіжних організацій та громадськість.

Під час виступу на круглому столі «Співпраця державних інституцій із закордонним українством та молодіжною діаспорою» заступник директора МІОК Львівської політехніки Андрій Яців відзначив збільшення ролі українських громад за кордоном та їхньої діяльності на підтримку України в умовах гібридної війни, розв’язаної Російською Федерацією, та звернув увагу присутніх на важливість залучення потенціалу молодих лідерів із середовища української діаспори до співпраці з українськими державними інститутами та громадським сектором.

Окрім цього, Андрій Яців розповів про актуальні проекти МІОКу, зокрема освітній напрям «Крок до України»: міжнародні літні школи україністики, участь в яких бере молодь діаспори, Перший світовий форум українознавчих суботніх та недільних шкіл, проект «Відкриймо для України українську діаспору», ефективну співпрацю МІОКу та Світового Конґресу Українців і його складових організацій тощо.

У рамках заходів відбулися робочі зустрічі співробітників МІОК із представниками СКУМО та діаспорних молодіжних організацій.