Співпрацю з реалізації проекту Благодійного Фонду Порошенка разом із науковцями Університету продовжено

Кафедра РАМС Львівської політехніки
на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр.

Дружина Президента України, Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко разом із українськими та польськими науковцями підписала Угоду про продовження співпраці з реалізації науково-дослідного проекту на тему «Пошук, ідентифікація, і наукове вивчення найстарішого храму Богородиці, побудованого в Холмі королем Данилом Галицьким».

Від Польської сторони були присутні професор Анджей Буко, археолог Станіслав Голуб та інженер-технолог, д-р Луціян Газда. Українську групу дослідників представляли професор, завідувач кафедри реставрації архітектурної і мистецької спадщини (РАМС) Національного університету «Львівська політехніка» Микола Бевз, архітектор Володимир Бевз, доценти кафедри РАМС Юрій Лукомський і Василь Петрик, а також Роман Гуцуляк та Іван Ільчишин.

За словами Марини Порошенко, історія – це те, що об’єднує народ і дає можливість наступним поколінням пишатися своїми пращурами. Розуміючи це, Благодійний Фонд Порошенка у 2013 році виступив з ініціативою проведення історичних та археологічних досліджень у місті Холмі на території сучасної Польщі, де у XIII столітті була столиця королівства Русі короля Данила Романовича.

Під час підписання угоди відбулася презентація виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. та наукових видань: монографії «Від катедральної церкви короля Данила Романовича до базиліки Народження найсвятішої Діви Марії у Холмі» та збірника матеріалів Міжнародної конференції «Король Данило: культурна і державотворча спадщина його доби».

Докладніше – у статті «Марина Порошенко: Історія – це те, що об'єднує народ і дає можливість пишатися своїми пращурами».

на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр. на презентації виставки про результати досліджень Холма у 2013–2014 рр.