Співпраця з Державним Казначейством і Державною податковою службою забезпечує якісне навчання фінансистів

Кафедра фінансів Львівської політехніки
Фото із заходу

Впродовж двадцяти років кафедра фінансів Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки має філію для практичного навчання у Державному Казначействі України. Як результат – багато випускників різних років працевлаштовані у відповідному державному органі управління фінансами, щороку оновлюються робочі програми навчальних дисциплін, освітні програми різних рівнів, викладачі проходять стажування і підвищення кваліфікації та інше.

Нещодавно керівник Головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області Петро Могиляк та його заступники Мирослав Зварич і Богдан Хомічак, завідувачка кафедри фінансів Львівської політехніки Марія Бондарчук, професор Ігор Алєксєєв і доцентка Оксана Курило разом зі студентами кафедри фінансів мали можливість обговорити питання щодо ефективного управління фінансовими ресурсами держави в умовах війни. Практики-професіонали Петро Могиляк і Мирослав Зварич провели лекційне і практичне заняття щодо застосування сучасних методів ефективного обслуговування бюджетних коштів, управління наявними фінансовими ресурсами тощо.

Також на запрошення доцентки кафедри фінансів Оксани Червінської до Політехніки завітала фахівчиня ДПС у Львівській області – начальниця відділу адміністрування рентних платежів та екологічного податку Світлана Каменцева. Лекція на тему «Сплата корпораціями рентної плати та екологічного податку» була корисною як для студентів, так і викладачів кафедри.

Гостя поділилась досвідом і розповіла про особливості адміністрування рентних платежів та екологічного податку великими платниками податків і зазначила, що зміни в оподаткуванні через введення в Україні воєнного стану загалом підтримають бізнес в економічному плані й допоможуть вистояти випробування.

Було цікаво, пізнавально і професійно! Майбутнім фінансистам окреслили напрями професійного навчання у сфері управління державними та місцевими фінансами в умовах невизначенності.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу