Спершу волонтерство, а тоді відпочинок: як студенти Політехніки під час канікул допомагають ЗСУ

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Данило Ходачок і Христина Руданецька

Данило Ходачок і Христина Руданецька – студенти другого курсу Інституту економіки і менеджменту Львівської політехніки, які вирішили присвятити частину своїх літніх канікул волонтерству.

Від початку літа вони допомагають у Центрі збору гуманітарної допомоги Львівської політехніки. Їхнє основне завдання – складати сухпайки для військових, також вони розвантажують гуманітарні посилки. Студенти зазначають, що за літо вже склали кілька тисяч сухпайків для наших воїнів.

– Кладемо консерви, потім «Мівіну», три пакетики чаю, три стики цукру, три кави, а також шоколадку. Тоді зав’язуємо. Якщо на початку літа на те, щоб скласти один сухпайок, витрачали десь 30 секунд, то тепер робимо це і за 15–20 секунд. Майже щодня кілька годин цьому присвячуємо, – розповідає Данило Ходачок.

Хлопець живе за Львовом, але це не перешкоджає йому волонтерити.

– Коли складаєш сухпайок, тоді не до кінця розумієш, що в кінцевому підсумку один з наших воїнів зможе так поїсти. А це теж важливо. Кожен виконує якусь роботу, яка може бути корисною для нашої перемоги. Ми живемо у відносно спокійному регіоні, бойові дії тут не ведуться, але маємо пам’ятати про наших воїнів і щось робити корисне. На роботу не ходимо, маємо час допомогти. Зараз канікули, краще зробити добру справу, ніж просто сидіти в телефоні, – каже студент.

Христина Руданецька дотримується такої ж думки й зазначає, що завдяки ЗСУ студенти мають змогу вчитись і проводити дозвілля у вільній Україні:

– Ми ж не цілий день волонтеримо, тому маємо час і погуляти. Завдяки ЗСУ можемо жити своїм студентським життям. Треба проводити час із користю: спершу волонтерити, а потім відпочивати. Мені здається, що така взаємодія потрібна на всіх рівнях, щоб пришвидшити нашу перемогу.

Студенти кажуть, що будуть і далі допомагати в Центрі збору гуманітарної допомоги Львівської політехніки, який об’єднав багатьох молодих людей університету.