Викладачі-соціологи Університету розробили пропозиції щодо вдосконалення проекту «Україна – Норвегія»

МЦПП «Інтеграція» Львівської політехніки
Круглий стіл «Україна – Норвегія: шлях до успіху»

21 грудня 2017 року в Національному університеті «Львівська політехніка» відбувся Круглий стіл «Україна – Норвегія: шлях до успіху».

Вітали учасників Круглого столу президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов і директор Інституту адміністрування та післядипломної освіти Львівської політехніки Віктор Яськов. Модератором заходу була член правління Міжнародного фонду соціальної адаптації, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Тетяна Шаповалова.

Слухачі курсів ділилися своїми здобутками, планами та порадами щодо вдосконалення курсів для майбутніх слухачів. Спільно з ними фахівці кафедри соціології та соціальної роботи Інституту гуманітарних та соціальних наук й Інституту адміністрування та післядипломної освіти обговорювали подальші перспективи розвитку проекту, його вдосконалення.

Активну участь у роботі Круглого столу взяла канадський фахівець у сфері розв’язання конфліктів д-р Морін Флагерті (Манітобський університет, м. Вінніпег), яка високо оцінила важливість такого проекту для українського суспільства й означила потенційні виклики, з якими стикається суспільство не лише під час конфлікту, а й на постконфліктній фазі розвитку.

За результатами проведеної дискусії було ухвалено Резолюцію Круглого столу. Команда викладачів кафедри соціології та соціальної роботи розробила пропозиції щодо вдосконалення проекту «Україна – Норвегія» в Львівській політехніці.

На початку лютого 2018 року на сайті Міжнародного центру професійного партнерства «Інтеграція» відкрито рубрику Кабінет порозуміння для висвітлення інформації з медіації, питань миру та розв’язання конфліктів. Робота над проектом у стінах Університету триває.