Соснівка зустрічала земляка – завідувача кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Львівської політехніки

Кафедра прикладної фізики і наноматеріалознавства
Фото із зустрічі

Радісним і цікавим видався день 7 березня 2023 року для мешканців міста Соснівка. Адже у своє рідне місто приїхав їхній земляк – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Інституту прикладної математики та фундаментальних наук Львівської політехніки Анатолій Андрущак. І приїхав він не сам, а в компанії колег з очолюваної ним кафедри. Разом із професором Андрущаком до його рідного міста завітали доцент Богдан Венгрин, доцентки Оксана Балабан, Дарія Матулка та Ганна Лаба.

Метою зустрічі було донести до сучасної молоді думку про важливість продовження навчання після закінчення школи. Безперечно освіта є ефективним інструментом, який відіграє надзвичайно важливу роль в житті кожної людини. Добра освіта дає значно ширші можливості для реалізації свого покликання.

Поява земляка викликала значне пожвавлення серед педагогічної та учнівської спільнот міста. Професор Анатолій Андрущак є відомим у широких колах науковцем та педагогом. Його добре пам’ятають в його рідному місті й до нього часто звертаються за дієвими порадами.

Бажання зустрітися з професором Андрущаком виявили учні старших класів загальноосвітніх шкіл І–ІІІ ступенів № 7 та № 14, а також навчально-виховного комплексу № 13. Оскільки зголосилося багато охочих поспілкуватися з відомим земляком, було прийнято рішення зробити спільну зустріч у загальноосвітній школі І–ІІІ ступенів № 7.

У момент, коли мала розпочатися зустріч, пролунала сирена повітряної тривоги. Здавалось би, захід не відбудеться. Проте учні швиденько перемістилися в приміщення, яке виконує роль бомбосховища і є власністю церкви св. Петра і Павла УГКЦ та розташоване поблизу школи. Там і відбулася зустріч. За це велика подяка релігійній громаді та настоятелю храму.

Під час спілкування з учнями викладачі кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства розповіли багато цікавої інформації з історії Львівської політехніки загалом та своєї кафедри зокрема. Також торкалися питання організації навчального процесу в Університеті. На всі поставлені питання викладачі кафедри ПФН дали кваліфіковані відповіді. Завідувач кафедри акцентував увагу на важливості здобуття вищої освіти і вказав на можливості реалізації свого потенціалу після завершення навчання.

Враховуючи великий інтерес учнів до подібних зустрічей, домовилися проводити їх регулярно. Педагогічний колектив та учні шкіл міста Соснівки подякували науково-педагогічному колективу кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства за цікаву та змістовну зустріч.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі