Слово ректора з нагоди початку навчального року у Львівській політехніці

Юрій Бобало, ректор Львівської політехніки
Фасад головного корпусу Львівської політехніки

Дорогі студенти та викладачі!

Радий, що маємо можливість повернутися до звичної форми навчання, бачити один одного, спілкуватися і надихати. За минулий рік ми стали сильнішими і зрілішими, а також навчилися цінувати, здавалося б, дуже звичні і повсякденні речі. Тож найперше бажаю усім міцного здоров’я і витривалості.

Для першокурсників, які цьогоріч відчинять двері Львівської політехніки, настає надзвичайно цікавий час ― нових можливостей, починань і мрій. Раджу Вам ― не бійтеся! Будьте допитливими і наполегливими, цілеспрямованими і впертими, щоб отримати максимальну користь від навчання в Університеті. Умови і можливості для цього є!

Саме завдяки наполегливій праці та старанності студентів, викладачів і науковців Львівська політехніка впродовж останніх десяти років ― у п’ятірці найкращих українських університетів за підсумками національних та міжнародних рейтингів. У черговому щорічному рейтингу найкращих університетів світу World University Rankings 2021 Політехніка є лідером серед українських закладів вищої освіти у трьох предметних областях (Computer science, Physical Sciences, Business & Economics), та в ще одній області (Engineering & technology) поділяє першість із лише одним ЗВО України. У галузі інформаційних технологій (Engineering & technology) Політехніка ввійшла до 250 найкращих університетів світу.

Наш Університет зростає ― у новому навчальному році в Політехніці навчатиметься майже п’ять тисяч першокурсників. Також збільшується й кількість структурних підрозділів. Ми відкриті до конструктивної співпраці, нових і цікавих проєктів. Чимало уваги і зусиль приділяємо для налагодження міжнародної діяльності, зокрема співробітництва з новими для нас країнами, що допоможе розширити перспективи для закордонного навчання, стажування та обміну цінним досвідом. Тож шансів для успішного самореалізування буде ще більше!

Нехай цей навчальний рік буде наповнений цікавими зустрічами і плідною працею, новими ініціативами і добрими результатами, щоб кожен відчув ― докладені зусилля недаремні!
 

Юрій Бобало,
ректор Національного університету
«Львівська політехніка»