Улюбленець мільйонів ― лідер «Океану Ельзи» Славко Вакарчук ― зустрівся зі студентами Львівської політехніки

Анастасія СТЕПАНЯК, Центр комунікацій Львівської політехніки
Славко Вакарчук

Студентська спільнота Львівської політехніки зустрілася із українським співаком, громадським діячем, народним депутатом, лідером всесвітньо відомого рокгурту «Океан Ельзи» Святославом Вакарчуком. Молодь у державотворенні: виклики та можливості ― саме про це говорив гість з політехніками 24 грудня:

― Люди, які хочуть змінювати країну і світ навколо себе у 20-річному віці, викликають велику повагу. Перед ними насправді є лише одна перепона: у такому віці ти дуже щирий і, в хорошому сенсі цього слова, романтичний. Але правда в тому, що політика ― це антонім до слова романтика, і, що скоріше ви це зрозумієте, то буде краще. Вам доведеться пожертвувати тим романтизмом і душею, що є у кожній молодій людині ― це дилема усіх політиків. Політика ― це така сама жертовність і таке ж служіння, як служіння монахів чи волонтерів-захисників від російської агресії на Сході України. Це для тих, хто справді хоче щось змінювати, хоча це не є приємна справа ― я у цьому пересвідчився на собі. Та, не зважаючи на це, щиро бажаю, щоб ви, молодь, залишалися з чистими і світлими помислами, але якомога швидше навчилися справжнього правила політики: для того, щоб досягнути успіху, потрібно деколи йти на компроміси, домовлятися, чути інших, але разом з тим ― пам’ятати, де ті «червоні» лінії, ваші принципи, через які ви ніколи не переступите.

На завершення зустрічі студенти мали можливість запитати свого кумира про все, що їх цікавило.

Організувала захід новостворена громадська організація для молоді #на_весь_голос. За словами одного із її засновників, 20-річного Марка Климовського, вона хоче «сформувати середовище активної молоді, яка не буде боятися брати на себе відповідальність, яка на весь голос заявить про те, що інтереси молоді мають бути почуті у великій політиці».

Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки Славко Вакарчук зустрівся зі студентами Політехніки