Щоденник XIІ Міжнародної літньої школи україністики «Крок до України». День третій

МІОК Львівської політехніки
 майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд

Третій день Літньої школи «Крок до України», наповнений, як завжди, цікавими заняттями з викладачами Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Львівської політехніки, увінчався для студентів оригінальним майстер-класом із виготовлення різдвяних звізд. Його провела іноземним слухачам Оля Руснак, знавець української автентики.

Учасники Школи дізналися про традиції виготовлення й використання української різдвяної атрибутики, історію фестивалю «Спалах різдвяної звізди» та вчилися самі створювати цю святкову символіку. Усі впоралися із завданням на «відмінно», тож невдовзі їхні мистецькі витвори поїдуть у різні країни Європи.

Крім того, студентка з Чехії Барбора Неєдлікова дала інтерв’ю журналістам, в якому розповіла про Літню школу «Крок до України» та своє зацікавлення українською мовою.

Ось так – на позитиві – й триває навчання в МІОКу.

 майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд  майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд  майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд  майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд  майстер-клас із виготовлення різдвяних звізд