Що роблять старшокурсники Львівської політехніки у свій вільний час і як проводять весняні дні з користю

Юлія Лазаренко, студентка кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

З настанням весни у студентів Львівської політехніки з’являється більше вільного часу від навчання, адже день став довшим. Важливо правильно розплановувати свої дні, щоб лишалися сили на домашні завдання, повсякденні справи та хобі.

Ми поцікавилися у студентів старших курсів, що ж вони роблять у свій вільний час і як проводять весняні дні з користю.

Ліна, 3-й курс: «Вільний від навчання час я зазвичай розподіляю на відпочинок наодинці й зустрічі з друзями. Стараюся комбінувати перший і другий варіанти. Проведення вільного часу з друзями для мене – це проактивний відпочинок: прогулянки, відвідування різноманітних закладів і сповнення яскравих емоцій. Наодинці я полюбляю читати літературу: романи чи наукову фантастику. Саме читаючи, відчуваю спокій і гармонію. Якщо загалом відпочинок – це зміна виду діяльності, то відпочинок читаючи – це абстрагування від реального світу й заглиблення в інший. А перепочивши від реальності, з новими силами в неї повертаєшся».

Дуже тішить, що свідомі студенти комбінують час наодинці й час із друзями. Це допомагає глибше пізнати себе як особистість і зрозуміти свої бажання.

Анастасія, 3-й курс: «У вільний від навчання час я зазвичай роблю «банальні» для багатьох речі. Можу прогорнути стрічку соцмереж і почитати новини, переглянути фільм чи прогулятися містом. Крім того, не завжди присвячую свій вільний час суто відпочинку, хоча він теж важливий. Часто проводжу його з користю: вдосконалююся в цікавих мені сферах, проходжу якісь курси чи підвищую рівень англійської. Важлива частина мого вільного часу – час із близькими мені людьми. Я стараюся завжди тримати з ними контакт і найчастіше проводжу вільний час із друзями чи сім’єю».

Як бачимо, вільний час можна використати й на самовдосконалення. Коли залишаються сили, студентів-політехніків так і тягне до нових знань.

Оксана, 4-й курс: «Цього року я знайшла для себе нове хобі, якщо його так можна назвати, і тепер у вільний час стараюся регулярно відвідувати спортзал. Помітила, що саме це найбільше заряджає мене енергією, потім усі буденні справи йдуть легше. Трохи рідше, переважно в теплу пору, люблю вийти в парк чи до саду з улюбленою книжкою. Читання допомагає моєму мозкові відпочити і на певний час ніби занурює в новий, цікавий світ – там ти забуваєш про всі дедлайни, що вже от-от «згорять», про якісь невдачі чи проблеми. А як тільки згортаю книжку, то розумію, що так відпочила, аж дихати стало легше».

Уже вкотре чуємо, що читання допомагає розслабитись і поринути в інший світ.

Ми дізналися тільки про найменшу частину того, чому можна присвятити свій дорогоцінний вільний час, але найважливіше, що ми зрозуміли: студенти-політехніки ніколи не прокрастинують та віддають перевагу саме тому відпочинку, який дає користь і задоволення.