У рамках Форуму видавців «нейрохірург слова» Сергій Борщевський зустрівся зі студентами ІППТ

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
зустріч з Сергієм Борщевським

У переддень відкриття Форуму видавців студенти Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки мали унікальну можливість поспілкуватися з відомим українським дипломатом, перекладачем, публіцистом та автором епіграм Сергієм Борщевським у рамках презентації його нової книги – «Рік російської міфології». Представила гостя українська письменниця, директор і засновник видавництва «Дуліби» Марина Гримич.

– Сергій Борщевський – це нейрохірург слова. У своїй книзі він зібрав стереотипи і міфи, які кілька століть продукує Росія, і віртуозно їх «розтинає», показуючи, що насправді є під тією вигадкою, – наголосила Марія Гримич, презентуючи видання.

«Рік російської міфології» – це підбірка коротких та влучних нарисів. Тексти, газетного формату (впродовж 2012 року автор друкував таку колонку в газеті «Україна молода»), подані у календарній – від 1 до 31 січня, але не в хронологічній послідовності і містять влучні, іронічні й історично достовірні сюжети.

На зустрічі Сергій Борщевський багато розповідав про свою дипломатичну роботу, дещо привідкрив завісу «політичних ігор», творчу діяльність, перекладацьку роботу (зокрема наголосив, що перекладає лише ті тексти, які йому подобаються і які мають велику вагу в тій чи іншій літературі), ділився життєвими історіями, спогадами, читав епіграми, чимало яких, хоч і були написані ще наприкінці минулого століття, але стали своєрідним пророцтвом сьогодення. Так, наприклад, епіграму «Спільна радість у нас і біда, І на те маємо спільну причину, Двоголовий орел погляда На твою і мою батьківщину» письменник ще у 1998 році присвятив своєму другові з Грузії.

зустріч з Сергієм Борщевським зустріч з Сергієм Борщевським зустріч з Сергієм Борщевським