Семінар на тему: «Вимоги львівського ІТ-ринку до компетентностей магістра з Інформаційних систем»

Кафедра ІТВС
на семінарі

04 квітня 2017 р. на кафедрі Інформаційних технологій видавничої справи Національного університету «Львівська політехніка» в межах розробки міжнародного проекту «Створення сучасної магістерської програми в галузі інформаційних систем» (MASTIS) було проведено науковий семінар на тему: «Вимоги львівського ІТ-ринку до компетентностей магістра з Інформаційних систем» (доповідачі: д.т.н., професор Юрій Рашкевич, к.т.н., асистент Іван Ізонін).

У засіданні брало участь 15 осіб, зокрема запрошені фахівці в ІТ-галузі: проректор з науково-дослідної роботи Львівського державного університету безпеки життєдіяльності - д.т.н., проф. Тарас Рак, Senior Java Software Engineer в компанії N-iX - Данило Батюк, QC Engineer у SoftServe - Олександр Повшук та інші.

Під час доповіді було розглянуто ряд проблем:

  • особливості львівського ІТ-ринку;
  • основні проблеми ІТ-ринку регіону;
  • ринок освіти регіону для підготовки ІТ-спеціалістів та перспективи його розвитку;
  • погляд бізнесу на необхідні компетентності майбутнього магістра з Інформаційних систем (за результатами роботи з ІТ-фірмами Львова: WebCodium, EXOFT, ArtBrain Software).

Під час дискусії запрошені фахівці наголосили на проблемах, які притаманні регіону. Серед них:

  • брак кваліфікованих кадрів;
  • не відповідність набутих після навчання у вузі компетентностей реальним потребам бізнесу;
  • недостатній рівень креативності у молодих працівників.

Усі присутні погодилися, що запропонований робочою групою проекту MASTIS підхід до визначення актуальних та затребуваних бізнесом компетентностей для побудови нових робочих програм, в тому числі і магістра з Інформаційних систем забезпечить необхідний рівень підготовки, що значно збільшить конкурентоспроможність та затребуваність у майбутніх фахівцях цієї спеціальності.

на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі на семінарі