«Саме студентське життя сформувало мене тим, ким я є зараз» – випускник Львівської політехніки Роман Зорій

Ростислав Дмитрук, група зв’язків з випускниками Львівської політехніки
Роман Зорій

Роман Зорій – співвласник одного із найпопулярніших туроператорів в Україні Eurotrips. Завершивши Львівську політехніку, він разом зі своїми друзями заснував відомий бренд молодіжного одягу Heyday. Історію свого успіху та спогади про студентські роки Роман розповів у серії онлайн-зустрічей Alumni.Live.

– Романе, які відчуття та емоції виникають у Вас під час згадування про Львівську політехніку?

Навчання, особисто для мене, було веселим. Це – напрочуд хороший університет, який дає безліч можливостей для своїх студентів. Можливо, навчання багато в чому схоже на інші заклади вищої освіти, але додаткові шанси значно кращі. Саме студентське життя сформувало мене тим, ким я є зараз. Також, що важливо, у Львівській політехніці я знайшов багато друзів та партнерів, з якими пізніше розпочав власний бізнес.

– Якими можливостями в студентські роки Ви скористались?

Усі можливості, які давала Політехніка, я старався використовувати. Найбільше спогадів, звісно, про самоврядування. В нашому інституті економіки і менеджменту було дуже активне профбюро студентів. Також в той момент я малими, але впевненими кроками долучався в гумористичну тусовку, тобто усім відомий фестиваль «Осінь Політехніки». До сьогодні глибоко переконаний, що активних студентів завжди запрошують до ініціатив та допомагають у працевлаштуванні та інших завданнях.

– Одразу після університету Ви стали ініціатором та співзасновником бренду молодіжного одягу Heyday. На якому етапі наразі перебуває проєкт?

Сьогодні, на жаль, цей проєкт на «паузі». Це був чудовий період, за який ми зробили, з одного боку, багато досягнень, а з іншого – як і в будь-якому бізнесі було безліч різних проблем. Це стосувалось різних факторів: людських, економічних і т.д. Також на початку створення у нас був брак знань, які потрібні для ведення бізнесу. Але з цим усім можна та варто працювати, що ми власне і робили. Загалом, бренд молодіжного одягу був досить успішним, але він себе вичерпав після того, як відбулися значні зміни в курсах валют. Heyday став етапом до наступних моїх бізнес-проєктів. Тож можу з впевненістю сказати, що головне – не зупинятися.

– Чи є Україна країною можливостей, особливо для молоді?

Без жодних сумнівів скажу, що так. В Україні можна швидко та динамічно розвивати свій бізнес. Також є все або майже все, для того, аби будувати маленькі та великі компанії. Єдине, в деяких сферах бракує якісних кадрів або ж знань та досвіду.

– На останок, дайте, будь ласка, кілька порад для студентів та випускників Львівської політехніки.

Я раджу прожити студентський період активно та весело. Не зациклюватись лише на навчанні, а й шукати для себе можливості. Товаришувати та збільшувати коло своїх однодумців, адже з цими людьми вам буде найкраще рухатись у житті у визначеному напрямку. І головне – не боятися шукати себе.

Якщо Вас зацікавила діяльність Романа, переходьте в інстаґрам групи зв’язків з випускниками для перегляду збереженого прямого етеру.

Роман Зорій Роман Зорій